Италия - история, храна, футбол и колоездене. В следващия месец

...
Италия - история, храна, футбол и колоездене. В следващия месец
Коментари Харесай

Да усетиш ритъма в сърцето на Джирото

Италия - история, храна, футбол и колоездене. В идващия месец цяла Италия ще тупти като едно, тъй като стартира 102-ото Джиро д’Италия - именитата колоездачна обиколка на страната. През 2019 година огромният старт приема Болоня, като столицата на провинция Емилия-Романя се постара събитието да бъде запаметяващо се.

Първият старт е в събота, само че вниманието на почитателите беше привлечено два дни по-рано с формалното показване на тимовете. Традиция, която е почитана наедно със самото съревнование по пътищата на Италия.

В четвъртък в 21.30 часа локално време пред към 7 хиляди души на площад " Маджоре " пред готическата базилика и знак на града " Сан Петронио " бяха показани всички 22 тима и 176 участника в конкуренцията.

 Около 7000 души се събраха за церемонията
© RCS Sport

Около 7000 души се събраха за церемонията

Преди този миг обаче мъчно за инцидентен човек можеше да стане ясно, че в града започва най-голямото спортно събитие за Италия. Няма реклами, няма билбордове или оповестяване. Сякаш не стартира Джирото. Болоня живее в своя личен темп.

До четвъртък, когато в един момент всичко стопира и атмосферата се трансформира.

От обяд локалните стартират да приказват по заведенията за хранене не за злободневните тематики, а за Джирото. Има ли шансове Винченцо Нибали да завоюва обиколката за трети път и какъв брой мощен е тимът му? Или превъзходството на Англия в огромните обиколки ще бъде продължена от Саймън Йейтс. Това вълнува и млади, и остарели. Дори отсъствието на първенеца от 2018 година Крис Фурм не помрачава настроението на колоездачните почитатели.

 Националният тим на Италия по художествена гимнастика се включи с няколко осъществявания
© RCS Sport

Националният тим на Италия по художествена гимнастика се включи с няколко осъществявания

Шоуто на площада показва освен колоезденето, само че и други участници. Националният тим на Италия по художествена гимнастика заема централно място с няколко осъществявания, само че след 22 часа арената е за актуалните гладиатори.

" Това са последните спокойни моменти преди старта, в случай че въобще може да се каже, че е умерено. В идващите три седмици ще бъде единствено борба и нищо друго ", сподели ветеранът от " Инеос " Кристиан Кнеес, който ще започва в своята 20-а огромна обиколка.

Първите отбори подгряват тълпата и атмосферата. Последните няколко тима, които са показани пред публиката обаче, покачват вълнението. Първо италианският първенец Елиа Вивиани със своя " Декьонинк Куикстеп " дълго е приветстван. Следват любимците за крайната победа Микел Ланда с " Мовистар ", Мигел Анхел Лопес с " Астана ", Примож Роглич с " Йъмбо Висма ", Саймън Йейтс с " Мичълтън Скот " и първенецът от 2017 година Том Дюмулен.

 Представянето на оценката за първенеца
© RCS Sport

Представянето на оценката за първенеца

Последен е двукратният първенец и вяра на домакините Винченцо Нибали. " Тук сме, с цел да се борим за победа и да се забавляваме ", сподели Нибали пред тълпата Акулата от Месина е любим на цяла Италия, а виковете на името му заглушават даже музиката.

" Подобни събития постоянно са доста хубави за колоездачите, тъй като малко те разсейват от останалия звук. Някои са нервни преди старт и това им оказва помощ малко да се провиснал. Мен ме зарежда с още позитивни страсти, изключително когато става въпрос за Италия и Джирото ", съобщи Нибали пред " Дневник ".

Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР