Италия има много вина, които заслужават място в прилична изба,

...
Италия има много вина, които заслужават място в прилична изба,
Коментари Харесай

Как да изградим винарска изба: ръководство за италианските вина

Италия има доста виновност, които заслужават място в прилична маза, тъй като те в действителност се усъвършенстват с времето в бутилка. И това не са единствено алените.

Най-очевидните претенденти са Bs: Бароло, Барбареско и Брунело ди Монталчино. Бароло и Монталчино създават някои виновност, които си заслужават да отлежават години и години, може би десетилетия, като Монфортино и Маскарело в Бароло и Бионди Санти в Монталчино. Но Барбареско, който е комшия на Бароло в Пиемонте и също се основава на натрапчиво парфюмираното грозде Nebbiolo, съвсем непроменяемо създава виновност, които отлежават доста по-бързо и рядко се нуждаят от повече от пет години в избата. За разлика от това, най-сериозното Barolo от най-таниновите реколти може да изисква 10 години.

Сега, когато Barolo и, до известна степен, Barbaresco са толкоз съвременни, по-добра стойност постоянно може да се откри във виновност, основани на Nebbiolo, отглеждани на север от хълмовете Langhe в по този начин наречения Alto Piemonte. Тук Colline Novaresi, Gattinara, Le...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР