Италия, единствената държава от Групата на седемте (Г-7), която се

...
Италия, единствената държава от Групата на седемте (Г-7), която се
Коментари Харесай

Китай търси диалог с Италия, въпреки намерението на Рим да напусне Един пояс, един път

Италия, единствената страна от Групата на седемте (Г-7), която се е включила към китайската самодейност " Един пояс, веднъж " (BRI),. Информацията бе доказана от италианския външен министър Антонио Таяни след срещата му с китайския си сътрудник Ван И в Пекин тази седмица.

Според министерството на търговията на Китай, Пекин е подготвен да продължи работата с Италия по възстановяване на комерсиалните и капиталовите връзки, без значение от евентуалното отдръпване на Италия от BRI. " Китай има предпочитание да работи с Италия, с цел да продължи да задълбочава взаимноизгодното съдействие, " съобщи Хе Ядонг, представител на китайското министерство на търговията.

Италия, която ще ръководи блока Г-7 през 2024 година, счита, че не е извлякла задоволително изгоди от присъединяване си в BRI. Страната има крайен период до декември да се отдръпна публично или участието ѝ в плана ще бъде продължено за още пет години.

Търговският недостиг на Италия с Китай набъбна с 22,3 милиарда евро сред 2019 и 2022 година, съгласно италианското министерство на външните работи.

Министър Таяни съобщи, че стратегическото партньорство сред Италия и Китай би могло да бъде по-ценно от договорка като BRI. Този метод би оказал помощ на Италия да успокои своите сътрудници в Г-7, до момента в който в същото време поддържа положителни бизнес връзки с Китай.

Излизането на Италия от BRI би бил сензитивен въпрос за Китай, изключително преди интернационалния конгрес по самодейността, който ще се организира в Пекин през октомври. До момента, заяви китайското външно министерство.

Въпреки несигурността, и двете страни наподобява са подготвени за градивен разговор. " Ще обмислим дали да се придържаме към този меморандум или не... ще бъде взето решение ", сподели Таяни по италианската социална телевизия RAI.
 Италия се разкайва за присъединението си към
Италия се разкайва за присъединението си към " Един пояс, веднъж "

Решението за участие в китайската самодейност било " неподготвено и извънредно "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР