Италия е постигнала рекорден износ на сирена като почти една

...
Италия е постигнала рекорден износ на сирена като почти една
Коментари Харесай

Италия отчита рекорден износ на сирена

Италия е постигнала рекорден експорт на сирена като съвсем една четвърт от общия им размер са били за прилежаща Франция. Това сочат оповестените данни на асоциацията на селскостопанските производители " Колдирети " за 2016 година, когато износът е повишен с 6 на 100, а общо за последните 10 години нарастването му е 84 на 100.

През последните 10 години износът на италиански сирена за Франция е повишен два пъти, посочи " Колдирети ", представена от Българска телеграфна агенция. От целия износ на сирена 23 на 100 са доставени във Франция, следвана от Германия с 14 на 100 на 100 и Англия с 10 на 100.

Извън Европа най-големият пазар за италианските сирена са Съединени американски щати с 9 на 100, а за Китай те са едвам 1 %.

Най-популярни от общо 51 типа италиански сирена, които се изнасят, не престават да бъдат " Пармиджано реджано " и " Грана падано ". Това са и най-продаваните типове сирене в света: от бразилското " Пармезау " и аржентинско " Раджанито " до " Пармезан ", което се създава в Канада, Съединени американски щати и Австралия.

Представители на " Колдирети " показаха опасения поради производството на " псевдо италиански сирена в Русия ", където продължава да е в действие продоволственото ембарго и се извършва стратегия за заменяне на вносните хранителни артикули с локални.

" Колдирети " не прецизира цената на изнесените италиански сирена.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР