Италия е обхваната от горещия африкански циклон Цербер, който може

...
Италия е обхваната от горещия африкански циклон Цербер, който може
Коментари Харесай

Италия обхваната от жегата, на места с температура над 45 градуса

Италия е обхваната от горещия африкански циклон „ Цербер ”, който може да счупи европейски температурни върхове. Очаква се горещата вълна, преминаваща над Апенините, да означи в някои елементи на страната температури над 45 градуса.

Италианското метеорологично сдружение назова горещата вълна „ Цербер ” - на името на триглавото страшилище, което се появява в „ Ад ” на Данте като пазач пред портите на Ада. В идващите часове „ Цербер ” ще бъде сменен от нов фронт, наименуван „ Харон ” - друга гръцка фигура. Това може да докара до повишение на температурите през идната седмица до 49 градуса.

Високите температури, обхванали елементи от Европа, се предизвикват от „ топлинен купол ”, основан, когато зона с високо налягане остава над едно и също място за нескончаем интервал от време, улавяйки парещ въздух изпод.

Горещините към този момент взеха най-малко един живот. 44-годишен пътен строителен служащ умря в болница във вторник, откакто колабира край пътя в северния италиански град Лоди, а всеки ден римските лечебни заведения поемат приблизително по 10 индивида - жертви на жегите.

В Рим няколко туристи колабираха поради топлинен удар. Британец припадна пред Колизеума във вторник. Министерството на здравеопазването на Италия издаде алена паника, което значи „ риск от гибел ”, в 27 града, в това число - Рим, Флоренция и Болоня. Българското външно министерство също предизвести за риска.

Горещите талази са една от най-смъртоносните естествени рискове. Миналогодишната такава е умъртвила 61 672 души в Европа, а Италия има най-голям % смъртни случаи - към 18 000, дължащи се на горещината. Влажността също утежнява обстановката.

Правителството на Италия предизвести да се стои на закрито, да се пие вода и да се заобикаля алкохолът. На предприятията беше казано да се опитат да заобикалят работата навън в най-горещите часове през идващите две седмици. Някои летни лагери за деца преустановиха активността си.

Общината на Рим обезпечава охладителни станции наоколо до главните забележителности - с навеси, безвъзмездна вода и здравни чиновници разполагаем. Смелите туристите употребяват чадъри, с цел да се скрият от слънцето, до момента в който се редят на опашка, с цел да влязат в Пантеона в Рим

Най-уязвими са хората без достъп до климатик. По-малко от 10% от домовете в Европа имат климатик.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР