Италианското село Бонанаро, което се намира в Сардиния, реши да

...
Италианското село Бонанаро, което се намира в Сардиния, реши да
Коментари Харесай

Още едно село разпродава имоти по 1 EUR

Италианското село Бонанаро, което се намира в Сардиния, реши да провежда ликвидация на къщи за по 1 EUR. Целта е да се бори с обезлюдяването и изоставянето – обичайните „ заболявания “ на селата, ситуирани в провинцията и вътрешността на Италия.

Местният съвет на Бонанаро утвърди резолюция, позволяваща закупуването на къщи за по 1 EUR, с цел да се подтиква реконструкцията на историческия център и да се привлекат нови поданици, които да населят още веднъж селото. Освен това вероятните цели, за които могат да се употребяват закупените на безценица къщи са освен жилищни, само че и търговски и туристически обекти.

Общината открива процедура за интервал от 3 години. Желаещите да закупят парцел на алегорична цена могат да се срещнат с документите на уеб страницата на локалната община. Задължително изискване е до 2 месеца след издаване на позволение за закупуване да стартират ремонтни действия.

Бонанаро се намира в долината сред планините Пелао и Арана. Регионът е аграрни и прочут с развъждането на грозде и череши. Някои от именията в центъра на града, строени през XVIII в. И XIX в. са непокътнати, в това число църквите Санта Мария, Санта Барбара, Санта Кроче и Сан Джорджо.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР