Италианското правителство се разпореди да бъдат привлечени военни медици и

...
Италианското правителство се разпореди да бъдат привлечени военни медици и
Коментари Харесай

Италия затяга мерките: Включва военните медици в борбата с коронавируса

Италианското държавно управление се разпореди да бъдат привлечени военни медици и експерти от военните медицински структури в битката с пандемията от ковид. Това се споделя в декрет, подписан от президента Серджо Матерела и оповестен през днешния ден в " Gazzetta Ufficiale ", представен от БГНЕС.

„ С цел да се противодейства на разпространяването на ковид през 2020 година като изключение ще бъдат привлечени на краткотрайна основа медици от Въоръжените сили за период не повече от година “, се споделя в документа. Освен това, е разгласен апел на военните експерти в региона на биологията, химията и физиката от военните санитарни структури.

Указът дава право на държавното управление да употребява държавна и частна недвижима благосъстоятелност за болнични потребности.

По-рано бе оповестено, че от през днешния ден стартира да работи полевата болница в Бергамо, където е регистриран максимален брой инфектирани. Подобна конструкция ще отвори порти и в град Кремона. Специалисти от Китай и Съединени американски щати ще оказват помощ за нейното основаване.

Италия е най-засегната страна в Европа и втора в света след Китай от пандемията от ковид. Броят на умрелите надвиши 2500 души. Общият брой на заразилите се от началото на пандемията е над 31,5 хиляди, излекуваните са съвсем 3000. Темповете на разпространяване на ковид не понижават, резервира се високото ниво на смъртност.

От 10 март на територията на цяла Италия е в действие карантина, не разрешава се напредването на хора без основателни аргументи, затворени са учебните заведения, магазините, заведенията за хранене, питейните заведения, спортните и развлекателни заведения.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР