Италианското правителство реши временно да предприеме мерки по отношение на

...
Италианското правителство реши временно да предприеме мерки по отношение на
Коментари Харесай

Италия затяга правилата за чужди сезонни работници

Италианското държавно управление реши краткотрайно да предприеме ограничения във връзка с противозаконните мигранти, работещи в селскостопанския бранш или като домашни помощници, с цел да управлява черния пазар и да им разреши здравно обезпечаване поради пандемията от ковид, заяви Агенция Франс Прес.
" Постигнахме значим резултат в битката против престъпността и слагането на завършек на черния пазар на работни места ", сподели министър председателят Джузепе Конте на конференция.
На служащите мигранти ще бъде обезпечено " съответно равнище на опазване на здравето " в изискванията на " тази изключителна здравна рецесия ", добави Конте.
Всяко лято хиляди африкански служащи, както и българи, румънци и източноевропейци, идват в Италия, с цел да събират плодове и зеленчуци. Те постоянно са зле платени, работят дълги часове и се настаняват в лагери с ниски хигиенични условия. Много от тях стават жертва на употреба от страна на мафиотски групи.
Тези, които се възползват от новата скица, ще би трябвало да потвърдят, че имат опит в работата в селскостопанския или домашния бранш. Правителственото разпореждане също приканва за незабавни ограничения за гарантиране на сигурността и чистотата при настаняването на служащите.
Редица неправителствени организации и политически партии, в това число Oxfam Италия и църковни организации, нарекоха този ход " значима първа стъпка към признание на правата и отбраната на достолепието на стотици хиляди чужденци, присъстващи " в Италия.
Още: " Коронавирусът по света - променлива обстановка, Франция е акцент с изменение в статистиката "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР