Италианското правителство реши климатизацията в обществените сгради да бъде спряна

...
Италианското правителство реши климатизацията в обществените сгради да бъде спряна
Коментари Харесай

Спират климатиците в обществените сгради в Италия, за да се откажат от руския газ

Италианското държавно управление реши климатизацията в публичните здания да бъде спряна това лято, защото се пробва да понижи зависимостта си от съветския газ, оповестява европейската редакция на Politico.
Съгласно новите правила, наречени от италианските медии “Операция термостат “, климатизацията в публичните здания, в това число учебните заведения и държавните министерства, не може да се настройва по-ниска от 27 градуса по Целзий. През зимата отоплителните системи не би трябвало да затоплят постройките над 19 градуса, макар че ще бъдат позволени 2 градуса независимост. Преди това публичните здания можеха да се охлаждат до 26 градуса.
Тези, които не го съблюдават, могат да бъдат осъдени с санкции от 500 до 3000 евро.
Мерките бяха признати като корекция в Народното събрание предходната седмица, след повишение на цените на силата и защото държавното управление се пробва да диверсифицира вноса на газ - страната внася към 40 % от газа си от Русия. Москва тази седмица прекъсна доставките на газ за България и Полша, което породи опасения за бъдещето на енергийните доставки.
В текста на поправката, препоръчана от депутатите Анджела Маси и Давиде Крипа от екологичното “Движение 5 звезди”, се споделя, че задачата е „ да се понижи топлинното ползване на постройките и да се реализиран незабавни годишни икономии на сила “.
Спирайки климатиците, държавното управление има за цел да спести 4 милиарда кубически метра газ тази година. Мерките влизат в действие от 1 май и ще продължат до април 2023 година
Премиерът Марио Драги упрекна европейските покупки на съветска сила на повишени цени за финансирането на нашествието в Украйна и предизвести, че усилването на Русия може да значи сложен избор на метод на живот.
„ Искаме ли да имаме мир или желаеме да имаме включен климатик? “ сподели той на конференция по-рано този месец.
Нуждите на Италия от газ са покрити до октомври, даже в случай че Москва затвори крановете неотложно, уточни Драги.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР