Италианското правителство отпуска 25 милиарда евро като част от икономическите

...
Италианското правителство отпуска 25 милиарда евро като част от икономическите
Коментари Харесай

Италия отпуска 25 млрд. евро за борба с коронавируса

Италианското държавно управление отпуска 25 милиарда евро като част от икономическите ограничения за битка с избухналата зараза от ковид. Това разгласи министър-председателят на страната Джузепе Конте. „ Отпускате голямата сума от 25 милиарда, която няма да бъде употребена неотложно, само че, без подозрение, ще се употребява за превъзмогването на всички компликации в тази изключителна обстановка “, сподели Конте на конференция.
Министърът на финансите Роберто Гуалтиери заяви, че първият декрет с съответни стопански ограничения ще бъде признат в петък, 13 март. 12 милиарда евро ще бъдат изразходвани за поддръжка на фамилиите и фирмите, добави той.
„ Никой няма да загуби работата си поради ковид “, увери финансовият министър. В момента на Ботуша са регистрирани над 10 хиляди случая на инфектирани с новия вид вирус, като броят на жертвите за едно денонощие е повишен от 463 на 631. Оздравели са 1004 души.
Карантината, въведена по-рано за редица северни райони на Италия, се популяризира на цялата територия на страната. Предвижването сред провинциите се позволява единствено при огромна нужда, не разрешават се всички всеобщи мероприятия, затворени са религиозните и културни институции.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР