Италианското правителство обяви днес, че ще предприеме действия, за да

...
Италианското правителство обяви днес, че ще предприеме действия, за да
Коментари Харесай

Италия предприема действия, за да подобри таксиметровите услуги

Италианското държавно управление разгласи през днешния ден, че ще предприеме дейности, с цел да усъвършенства таксиметровите услуги, откакто Органът за защита на конкуренцията и пазара заяви, че изследва проблемите, от които страдат туристи и поданици на огромните градове, съобщи Българска телеграфна агенция.

През последните няколко месеца в медиите се появиха редица информации за сериозен дефицит на таксита в градове като Рим, Милано и Неапол. Това се дължи на неуспеха в дългогодишните опити да се усили броя на лицензираните таксита макар нарасналото търсене.

Като знак какъв брой съществено се приема този проблем, администрацията на премиерката Джорджа Мелони разгласи, че кабинетът ще прегледа тематиката през идните дни.

Правителството дава обещание решение, което се основава на „ успеваемостта и прозрачността за клиентите, справедливостта за таксиметровите водачи и съблюдаване на пазарните правила “.

Органът за защита на конкуренцията и пазара заяви, че на дневен ред са излезли доста значими въпроси в Рим, Милано и Неапол по отношение на проблеми с клиентите във връзка времето на очакване, приемането на заплащане с карта и вярното потребление на броячите.

Органът е изискал данни за параметри в бранша ката броя на лицензите и колите, с които разполагат таксиметровите компании и от общините в трите въпросни града.

Таксиметровите водачи са мощно лоби в Италия. Те са съумели да устоят преди този момент на опити на локално и национално равнище за увеличение на конкуренцията в бранша отчасти и заради нападателните им протестни дейности.

Работещите в бранша са съумели да лимитират обсега на интервенциите на „ Юбър “ в страната, потвърждавайки, че те съставляват риск за сигурността на клиентите.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР