Италианското Министерство на транспорта спира да изпраща снимки от камери

...
Италианското Министерство на транспорта спира да изпраща снимки от камери
Коментари Харесай

Италия спира да изпраща снимки на водачите за превишена скорост заради личните данни

Италианското Министерство на превоза стопира да изпраща фотоси от камери за засичане на скоростта на пътните извършители, а повода за решението са съображения за отбрана на персоналните данни, съобщи ДПА.

Вместо това, водачите на коли и мотоциклети ще получават единствено известия за санкциите в домовете си, написа в оповестена през днешния ден от транспортното ведомство нова разпоредба.

Властите ще резервират фотосите от автоматизираните камери, които демонстрират лицата на нарушителите, и ще ги употребяват единствено в случай че хората желаят да апелират санкцията си, прибавя Българска телеграфна агенция.

Регулациите ще се ползват и за задгранични туристи, снимани от скоростните камери по италианските пътища.

Наредбата към този момент е утвърдена от италианската работа за отбрана на персоналните данни, заяви вестник " Кориере каузи сера ".

В Италия, както и в други страни, има повтарящи се случаи на изпадащи в усложнение пътни извършители, откакто фотосите от скоростните камери покажат, че те са били в колата с хора, които не е било предстоящо да пътуват с тях. Заради този проблем към този момент са разрушени няколко брака, написа вестникът.

В Италия са ситуирани над 11 хиляди камери, засичащи скоростта, повече от всяка друга европейска страна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР