Италианското Движение 5 звезди заплаши, че ще напусне преговорите с

...
Италианското Движение 5 звезди заплаши, че ще напусне преговорите с
Коментари Харесай

Италия: Пет звезди заплашва да прекъсне преговорите за коалиция с Демократическата партия

Италианското Движение " 5 звезди " заплаши, че ще напусне договарянията с Демократическата партия за съставянето на ново държавно управление, откакто траялата до късно през нощта четиричасова среща с нейни представители не е бил реализиран прогрес, съобщи ДПА.

Движение 5 звезди заплаши, че няма да има нова среща с демократите, в случай че те не се съгласят Джузепе Конте да оглави новото държавно управление.

Коалицията се възприема като единствена опция на предварителните избори в Италия. Анкетите сочат, че дясната Лига на досегашния вътрешен министър и вицепремиер Матео Салвини би спечелила безапелационно възможния избор.

След като Салвини постави завършек на 14-месечното съдружно държавно управление с " 5 звезди ", с цел да предотврати квоалирането на антисистемното придвижване с лявата Демократическа партия, той му предложи нов съюз, само че то отхвърли предлагането.

Лидерът на италианската Демократическа партия Никола Дзингарети изрази през вчерашния ден оптимизъм за коалиция с Движение " Пет звезди ". Той съобщи пред публицисти, че срещата му с водача на " Пет звезди " Луиджи Ди Майо е предходна положително.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР