Италианският тенисист Яник Синер се наложи над руснака Даниил Медведев

...
Италианският тенисист Яник Синер се наложи над руснака Даниил Медведев
Коментари Харесай

Яник Синер спечели титлата в Пекин

Италианският тенисист Яник Синер се наложи над руснака Даниил Медведев със 7:6 (2), 7:6 (2) на финала на шампионата н Пекин от сериите АТП 500 и завоюва купата. Това бе първа победа на Синер над Медведев в седмия мач посред им, като до момента италианецът имаше шест следващи загуби от неуместния противник.

Яник Синер завоюва 500 точки в международната класация и 679 550 $ от наградния фонд на шампионата на твърди кортове. Благодарение на извоюваните точки, той ще се изкачи до четвърто място в ранглистата на АТП от началото на идната седмица.
 Синер - Медведев е финалът в Пекин
Синер - Медведев е финалът в Пекин

Италианецът съкруши и Алкарас след Димитров

Мачът стартира доста равностойно, като и двамата печелеха подаванията си. Първи можеше да се пропука Синер в петия гейм, само че италианецът избави геймбол за Медведев, а по-късно завоюва частта. В осмия гейм руснакът на собствен ред избави две точки за пробив и съумя да изравни резултата - 4:4. Така се стигна до тейбрек, в който Синер поведе безапелационно с 5:0 след два мини пробива и съумя да затвори първата част след 7:2.

Вторият сет стартира по същия метод, като и двамата завоюваха първото си подаване. В третия гейм Даниил Медведев съумя да отрази три благоприятни условия за пробив на Синер и поведе в последна сметка с 2:1. Играта продължи със мощни игра на двамата на сервис и 6:6.

Във втория тайбрек Синер още веднъж стартира въодушевено с мини пробив, а а по-късно поведе и с 3:0. Медведев съумя да завоюва двете си подавания за 3:2, само че идващите четири следващи точки бяха за Синер, който победи с купата. Италианецът направи доста мощен шампионат, в който отстрани поредно британеца Даниел Евънс, японеца Йошихито Нишиока, Григор Димитров и испанеца Карлос Алкарас по пътя към финала.

Статистиките сред двамата бяха доста близки, само че Яник Синер съумя да направи малко повече печеливши удари - 29 против 26, както и имаше по-добри ретури, което му обезпечи успеха в мача без нито един пробив.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР