Италианският шампион Ювентус постигна осмата си победа от началото на

...
Италианският шампион Ювентус постигна осмата си победа от началото на
Коментари Харесай

Ювентус громи като домакин, Наполи се върна към победите след драматичен успех в Генуа


Италианският първенец Ювентус реализира осмата си победа от началото на сезона в Серия А. В среща от междинния 10-и кръг „ бианконерите “ се постановиха с 4:1 при семейството си на новака Спал 2013.

Федерико Бернардески даде начало на головото шоу на домакините с прелестно попадение в 14-ата минута. Бившият футболист на Фиорентина получи подаване на границата на наказателното поле и с доста красиво осъществяване от воле прати топката неспасяемо в горния десен ъгъл на Гомис. Осем минути по-късно огромната звезда на торинци Пауло Дибала удвои след брилянтно осъществяване на директен свободен удар за 2:0. Преди почивката гостите върнаха един гол посредством Алберто Палоски, който се разписа в 34-ата минута, откакто бе изтърван от отбраната на домакините.

През втората част до изненада обаче не стигна и след нови две попадения Юве си подсигурява трите точки. Първо в 65-ата минута Гонсало Игуаин върна преднината от два гола за своя отбор, а пет минути по-късно Хуан Куадрадо с глава оформи крайното 4:1 в интерес на първенците.

В различен мач от кръга Наполи се завърна на победния път след трагичен триумф при гостуването си на Дженоа. Българският национал Андрей Гълъбинов стартира като титуляр за отбора от Генуа, като се отличи с асистенция още в 4-ата минута за гола на Адел Таарабт. Само 10 минути по-късно обаче Дрис Мертенс изравни след ужасно осъществяване на директен свободен удар. В 35-ата минута още веднъж белгийският национал се разписа, с цел да изведе гостите напред – 1:2.

В 60-ата минута неаполитанци стигнаха до трето попадение, този път след автогол на Ервин Зуканович. Все отново в 75-ата минута домакините съумяха да понижат пасива си посредством Армандо Ицо, само че до края по този начин и не стигнаха до изравнителен гол.

Иначе с днешния триумф Наполи се върна на върха в класирането с актив от 28 точки (9 победи, 1 равенство). На втората позиция е съставът на Интер с 26, трети е първенецът Ювентус с 25, колкото има и четвъртият Лацио.

Ето и още резултати от 10-ия кръг в Серия А:

Аталанта – Верона 3:0

Сасуоло – Удинезе 0:1

Рома – Кротоне 1:0

Каляри – Беневенто 2:1

Киево – Милан 1:4

Фиорентина – Торино 3:0

Болоня – Лацио 1:2. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР