Италианският производител на спортни автомобили Ferrari изглежда е променил мнението

...
Италианският производител на спортни автомобили Ferrari изглежда е променил мнението
Коментари Харесай

Ferrari готви премиера на първия си изцяло електрически автомобил през 2025 г.

Италианският производител на спортни коли Ferrari наподобява е трансформирал мнението си за електрическите коли, написа Блумбърг.

Компанията счита да показа първото си транспортно средство, задвижвано напълно от акумулатори, през 2025 година, съобщи ръководителят на Борда на шефовете на Ferrari. Неговият коментар посочва, че компанията е трансформирала мнението си за електрификацията след напускането на някогашния й основен изпълнителен шеф Луис Камилери в края на предходната година.

Камилери, чиято липса на опит в автомобилната промишленост го трансформира в спорен избор за началник на една от най-известните автомобилни марки в света, неведнъж показваше подозрение, че Ferrari ще се откаже от моторите с вътрешно горене.

„ Много от нашите клиенти не могат да си показват Ferrari, което е изцяло електрическо “, съобщи 66-годишният Камилери през 2019 година Тогава той сподели, че Ferrari в никакъв случай няма да станат компания, която продава единствено електрически коли, и че не има вяра тя да доближи 50% произвеждане на електрически автомобили, до момента в който той е жив.

Елкан, който е член на властната династия Аниели, съобщи пред вложители във вторник, че компанията е ускорила процеса по търсенето на нов основен изпълнителен шеф.

„ Продължаваме да изпълняваме нашата тактика за електрификация по извънредно порядъчен метод. Нашата интерпретация и приложение на тези технологии както в автомобилния спорт, по този начин и при пътните коли, е голяма опция да срещнем новите генерации с уникалността и пристрастеността на Ferrari ”, разяснява Елкан.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР