Италианският производител на гуми Pirelli е с потвърдено ниво в

...
Италианският производител на гуми Pirelli е с потвърдено ниво в
Коментари Харесай

Pirelli потвърди индексите си за Dow Jones

Италианският производител на гуми Pirelli е с доказано равнище в международните и европейските показатели за резистентност на Dow Jones след годишния обзор на показателите от S&P Global. Потвърждението следва известието през ноември, че Pirelli е получила най-голям резултат в секторите на автомобилните съставни елементи и автомобилостроенето като част от S&P Global 2023 Corporate Sustainability Assessment.

Индексите за резистентност Dow Jones на S&P Global, въведени през 1999 година, са измежду най-важните борсови показатели в региона на устойчивостта на световно равнище. Годишният разбор обгръща 62 стопански бранша и обгръща над 13 000 компании.

Pirelli означи положителни резултати в редица области, в това число бизнес нравственос, нововъведения, ценене на правата на индивида, здраве и сигурност и ръководство на климатичните промени. Най-добри резултати бяха реализирани и при понижаване на излъчванията на CO2, съблюдаване на кодексите за държание на доставчиците, ръководство на биоразнообразието, резистентност на околната среда и продуктите и киберсигурност.

На базата на тези оценки Pirelli получи общ резултат от 83 точки. Това е най-високият резултат за секторите Автокомпоненти и Автомобили на световно равнище, доста по-висок от междинните 26 точки надлежно за бранша Автокомпоненти и 33 за Автомобилния бранш.

Марко Трончети Провера, изпълнителен вицепрезидент на Pirelli, разяснява: „ Включването на Pirelli в показателите за резистентност на Dow Jones е по едно и също време самопризнание и тласък за слагане на все по-взискателни цели за резистентност. Компаниите имат доста значима роля в сегашния комплициран интернационален подтекст в насърчаването на устойчива смяна, както икономическа, по този начин и обществена. “
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР