Италианският премиер Марио Драги съобщи днес, че властите ще започнат

...
Италианският премиер Марио Драги съобщи днес, че властите ще започнат
Коментари Харесай

Постепенно разхлабване на мерките в Италия от 26 април

Италианският министър председател Марио Драги заяви през днешния ден, че управляващите ще стартират от 26 април поетапно облекчение на рестрикциите, въведени поради ковид, предадоха международните организации.

Драги сподели, че държавното управление му е решило да поеме " обмислен риск " и да категоризира италианските области, в които епидемиологичните данни са приемливи, като " жълти зони ", т.е. като зони с сдържан риск.

В тези зони рестрикциите не са чак толкоз строги. Досега управляващите бяха споделили, че жълти зони в Италия няма да има до края на април, само че в този момент са преразгледали решението си, водени от внимателен оптимизъм.

" Приоритет при разхлабване на ограниченията ще имат дейностите навън ", сподели Драги, без да спомене за отваряне на терасите на заведенията за хранене и на питейните заведения. Но това по принцип е негласното предписание за заведенията в жълта зона.

В жълтите и оранжевите зони (тези със междинен риск) всички образователни заведения ще възобновят присъствени занятия, посочи министър председателят.

Ще е допустимо и пътуването сред две области, които са категоризирани като жълти. Досега в страната бе неразрешено пътуването сред областите.

Плановете на държавното управление за прогресивно разхлабване на рестриктивните мерки се основават на две съществени предпоставки - опазване на правилото за носене на маски и на физическа отдалеченост и усилване на имунизационната акция.

" Вероятността да бъдем принудени да се върнем обратно е доста дребна, в случай че съблюдаваме разпоредбите за държание ", сподели Драги.

Премиерът сподели, че растежът на стопанската система ще бъде съгласно упованията, подтикван от промени и вложения, Италия ще навлезе в удобна среда, която ще й разреши да покрие един търпим дълг.

Рим чака брутният вътрешен артикул на страната да се усили с 4,5 на 100 през 2021 година и с 4,8 на 100 през 2022 година, показва Агенция Франс Прес.

Министърът на опазването на здравето Роберто Сперанца заяви, че се възнамерява отваряне на басейните навън от 15 май, на спортните зали от 1 юни и възобновяване на панаирите и ревютата от 1 юли.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР