Италианският премиер Джузепе Конте заяви, че подновяването на европейските икономически

...
Италианският премиер Джузепе Конте заяви, че подновяването на европейските икономически
Коментари Харесай

Удължаването на санкциите срещу Русия не трябва да бъде автоматично, каза премиерът на Италия

Италианският министър председател Джузепе Конте съобщи, че подновяването на европейските стопански наказания против Русия не би трябвало да бъде автоматизирано, съобщи " Ройтерс ".

Очаква се европейските водачи, които се срещат в четвъртък и петък в Брюксел, да удължат до края на януари глобите, наложени на Русия поради намесата й в Крим, обявиха дипломати и публични лица.

" Ще потвърдим правилото, че не би трябвало да има нищо автоматизирано в подновяването на глобите ", съобщи Конте за Русия, до момента в който представяше в Народното събрание италианската позиция по няколко въпроса преди Европейския съвет в Брюксел. " Трябва да сме доста деликатни за това. Санкциите би трябвало да са средства, а не да съставляват цел ", акцентира той, като добави, че Италия ще обърне " огромно внимание " на ползите на фирмите си.

Ограниченията, наложени на съветския енергиен, защитителен и финансов бранш, се удължават на всеки шест месеца от налагането им в средата на 2014 година, откакто Москва анкесира Кримския полуостров и поддържа бунтовниците в Източна Украйна.

И двете партии в популистката коалиция на Италия ( " Лига " и Движение " Пет звезди " )са прокремълски настроени и желаят да се постави завършек на глобите от Европейски Съюз, само че най-вероятно на Европейския съвет ще бъдат деликатни по този въпрос, написа " Политико ". Евродепутат от Движение " Пет звезди " изключва Конте да блокира наказания този път, само че загатва, че това е битка, която държавното управление си е запазило за различен ден.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР