Италианският премиер Джузепе Конте призова днес европейските партньори на страната

...
Италианският премиер Джузепе Конте призова днес европейските партньори на страната
Коментари Харесай

Италия призова ЕС да поемат част от мигрантите от кораб, намиращ се в сицилианско пристанище

Италианският министър председател Джузепе Конте прикани през днешния ден европейските сътрудници на страната му да поемат някои от мигрантите, които се намират на транспортен съд на бреговата защита в пристанище в Сицилия и не им се позволява да слязат, съобщи Ройтерс.

"Какво чакат, с цел да се намесят и да преразпределим мигрантите? ", запита Конте във Facebook. Корабът "Дичоти " на бреговата защита със 177 мигранти на борда стои на кей в пристанище Катания от два дни.

Италианският вътрешен министър Матео Салвини съобщи, че няма да разреши на мигрантите да слязат на сушата, до момента в който другите европейски страни, не се съгласят да ги одобряват. Хората били избавени в морето преди седмица.

Подкрепяйки Салвини, министър председателят Конте сподели, че Италия "очаква корав и явен отговор от европейските институции и съответни ответни дейности от останалите европейски страни ".

След мненията на Конте Салвини заяви във Facebook, че 29-те малолетни мигранти на кораба могат да слязат на сушата, само че другите - не. Той упрекна другите европейски страни, че "малодушно мълчат " за това какво да се прави с мигрантите, а Брюксел, че "спи ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР