Италианският премиер Джузепе Конте подписа указ, с който всички спортни

...
Италианският премиер Джузепе Конте подписа указ, с който всички спортни
Коментари Харесай

С указ премиерът на Италия спря спорта в страната

Италианският министър председател Джузепе Конте подписа декрет, с който всички спортни надпревари в страната, в това число футболното състезание, се стопират до 3 април, съобщи Франс прес. Това са част от невижданите ограничения за преодоляване на разпространяването на новия ковид, които ще влязат в действие в цялата страна през днешния ден.

" Няма причина мачовете и спортните събития да продължат. Съжалявам, само че всички тифози би трябвало да се съобразят ", съобщи Конте на конференция нощес.

Вчера Италианският олимпийски комитет предложи всички спортни надпревари в страната да бъдат спрени до 3 април.

В указа се прецизира, че ще може да се проведат, само че без аудитория, единствено надпреварите, проведени от интернационалните федерации. Това значи, че италианските тимове ще играят домакинските си мачове от европейските клубни шампионати по футбол на родна земя, само че пред празни трибуни.

Остава неразбираемо по кое време и по какъв начин ще завърши футболният сезон в Италия. Програмата на елитната Серия А до 3 април бе много сгъстена, а тази година Калчото е изключително оспорвано, като водачът Ювентус е следван компактно от тимовете на Лацио и Интер.

Уставът на италианската футболна федерация не планува какво да се прави при спиране на националния шампионат. Някои италиански наблюдаващи и медии разясниха, че отлагането или даже отменянето на Европейското състезание по футбол тази година, което е планувано да се организира от 12 юни до 12 юли, е единственият вид за дотъкмяване на сезона в Серия А, отбелязва Франс прес.

Агенцията напомня, ме даже епидемията от холера в Италия през 1973 година, която аргументи гибелта на 227 души, над 170 от които в Неапол, не е спряла Калчото. Това са съумели да създадат единствено Първата и Втората международна война.

Междувременно бе обявено, че първата осминафинална среща от шампионата Лига Европа, в която Севиля (Испания) ще одобри в четвъртък Рома (Италия), ще се играе пред празни трибуни. Валенсия (Испания) ще посрещне през днешния ден също без аудитория Аталанта (Италия) в мач реванш от осминафиналите от Шампионската лига. /БНР
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР