Италианският премиер Джузепе Конте обяви снощи нови мерки за ограничаване

...
Италианският премиер Джузепе Конте обяви снощи нови мерки за ограничаване
Коментари Харесай

Полицейски час в Италия, с маски на закрито в Швейцария

Италианският министър председател Джузепе Конте разгласи нощес нови ограничения за ограничение на разпространяването на ковид, защото броят на новите инфектирани на денонощие продължава да бележи нови върхове, съобщи Асошиейтед прес.

Огласените през вчерашния ден рестрикции не включват полицейски час, какъвто беше натрапен в Париж и други огромни френски градове.

На локално ниво обаче италианските кметове ще могат да постанова затваряне за публичен достъп след 21 ч. на улици и площади и други места, където би могло да има скупчване на хора, сподели министър председателят, представен от Франс прес.

Новите ограничения засягат основно питейните заведения и заведенията за хранене и плануват увеличение на каузи на работещите отдалечено.

Ресторантите ще би трябвало да затварят най-късно в среднощ и да настаняват най-вече шестима души на маса, а питейните заведения ще затварят в 18 ч., в случай че не оферират на клиентите си обслужване на маса.

Административните служби ще би трябвало да се провеждат по този начин, че 75 % от чиновниците им да работят отдалечено. Това предписание мощно се предлага и на фирмите от частния бранш. Препоръчва се също работните заседания да се състоят във видеоконферентна форма, вместо присъствено. Очаква се работата от къщи да облекчи натиска върху публичния превоз.

Забраняват се известните в Италия локални празници и панаири, както и любителските групови спортове като футбол и баскетбол. Спортните зали и басейните ще продължат да работят, само че министър председателят Конте предизвести, че те може да бъдат затворени, в случай че не съблюдават условията.

Тези ограничения би трябвало да ни дадат опция да се оправим с новата вълна от ковид, засегнала тежко Италия и Европа. Не можем да губим време. Трябва да предприемем дейности, с цел да избегнем нова обща карантина, която ще сложи в огромна заплаха стопанската система, съобщи министър-председателят на брифинг с публицисти.

Швейцария вкарва от на следващия ден наложително носене на маски в затворени обществени пространства и възбрана за събиране на повече от 15 души поради скок на случаите на болест от ковид, предадоха международните организации.

Правителството предлага също така да се работи отдалечено.

Задължителното носене на маски към този момент ще се отнася с изключение на за публичния превоз, също и за спирките, гарите, летищата, както и магазините, учебните заведения, църквите и кината.

Вчера Швейцария регистрира най-високия дневен брой инфектирани от началото на рецесията, 3105 нови случая на ковид. Общо 74 422 са доказаните случаи, а умрелите са 1823-ма.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР