Италианският премиер Джузепе Конте обяви нови, по-строги мерки срещу епидемията

...
Италианският премиер Джузепе Конте обяви нови, по-строги мерки срещу епидемията
Коментари Харесай

Цяла Италия остава вкъщи заради коронавируса

Италианският министър председател Джузепе Конте разгласи нови, по-строги ограничения против епидемията от КОВИД-19. От вторник сутринта рестриктивните мерки върху придвижването на хора ще важат към този момент освен за първичното огнище на болестта в Ломбардия, само че и върху цяла Италия. Всички публични мероприятия, в това число и футболните мачове, се анулират, съобщи БНР.

Пресконференцията на Конте беше излъчена по едно и също време по всички телевизионни канали. Той разгласи, че цяла Италия става предпазена зона. Няма да има повече алена, жълта или зелена зона. Забраняват се пътуванията като се изключи потвърдени потребности, както бе до момента в област Ломбардия и в 14-те провинции в Северна Италия. Хората ще би трябвало да удостоверяват повода за пътешестване и в случай че се разкрие машинация, казусът ще бъде третиран като закононарушение.

Новият декрет, който ще носи името "Аз оставам у дома ", редуцира до най-малко придвижването на хората из страната и влиза в действие от през днешния ден. Всички типове образователни заведения ще са във почивка до 3 април. Прекратяват се всички спортни действия и шампионати, в това число и футболната серия А. Няма да има ограничавания за публичния превоз, с цел да се подсигурява непрекъснатостта на индустриалната система и да се разреши на хората да отидат на работа.

Затварят се и всички ски комплекси, заради чести случаи на нарушавания на спазването на наложителна отдалеченост от 1 метър. Баровете и заведенията за хранене в цяла Италия ще затварят в 18.00 ч.

По-рано довечера управляващите в Италия регистрираха 25-процентно нарастване по отношение на неделя на заболеваемостта и смъртните случаи, които са към този момент 463.

Министерството на външните работи (МВнР) на България увеличи показателя на риска при пътешестване до Италия на равнище 4 - предизвестие за прекратяване на пътуванията в цялата страна с изключение на при последна нужда. Мярката е по отношение на ограничаващите ограничения, въведени с декрет на премиера на Италия Джузепе Конте, и поради утежняването на обстановката с разпространяването на вируса COVID-19 в страната. Това оповестиха от Министерство на външните работи.

При потребност от подпомагане българските жители могат да се свържат със задграничните представителства на България в Италия:
- Посолството в Рим на тел.: +39 6 360 04367 или в извънработно време на тел.: + 39 06 322 46 40 и + 39 06 322 46 43.
- Генералното консулство в Милано на тел.: + 39284942941 или в извънработно време на тел.: + 39 3337826043;
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР