Италианският писател Андреа Камилери, известен със серията за инспектор Монталбано,

...
Италианският писател Андреа Камилери, известен със серията за инспектор Монталбано,
Коментари Харесай

Скръбна вест: Почина много известен писател

Италианският публицист Андреа Камилери, прочут със серията за контрольор Монталбано, умря на 93 години в Рим, оповестиха международните осведомителни организации.

През юни писателят беше признат в болница "Санто Спирито " със сърдечен припадък.

Камилери работи като сценичен шеф, сценарист, преподавател. Той става прочут публицист чак на 60-годишна възраст. Книгите му са повече от 100.

Романите за комисар Монталбано постоянно оглавяват италианските ранглисти на бестселърите. Те са преведени на 32 езика, като по тях е сниман и сериал, предаван по целия свят.

Първият разказ за комисар Монталбано - "Формата на водата ", излиза през 1994 година, а 26-ият - "Готвачът от Алцион " - през май тази година. През 2006 година писателят сподели, че финалът със гибелта на героя е заключен в сейфа на издателя му.

Като бивш член на Комунистическата партия Камилери намерено подлага на критика както някогашния министър-председател Силвио Берлускони, по този начин и настоящия заместител министър-председател Матео Салвини.

В един от последните епизоди за комисар Монталбано, излъчен през февруари, той се хвърля във водата да извади тялото на удавил се мигрант.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР