Италианският министър-председател Джорджия Мелони и нейните коалиционни съюзници осигуриха категорични

...
Италианският министър-председател Джорджия Мелони и нейните коалиционни съюзници осигуриха категорични
Коментари Харесай

Дясната коалиция в Италия печели ключови регионални избори

Италианският министър-председател Джорджия Мелони и нейните съдружни съдружници осигуриха безапелационни изборни победи в двата най-богати района на страната в понеделник, укрепвайки позицията на десницата във властта на фона на възходящата незаинтересованост на гласоподавателите, предава Ройтерс.

По-малко от пет месеца след като дойде на власт на национално равнище, консервативният блок взе повече от 55% от гласовете в Ломбардия, където се намира финансовата столица Милано, и около 50% в Лацио, чийто център е Рим.

" Този резултат консолидира дясноцентристите и укрепва работата на държавното управление ", написа Мелони в " Туитър ".

Това беше първият избирателен тест за Мелони, откогато тя завоюва властта предишния септември и удостовери, че към момента се радва на мощните благосклонности на гласоподавателите, подкрепена от слабата съпротива, която не съумя да събере обединен фронт в двата района.

Голямата победа обаче беше отчасти помрачена от обстоятелството, че само 40% от хората гласоподаваха - най-ниската изборна интензивност, записана в миналото за Лацио и Ломбардия, които дружно съставляват малко над една четвърт от италианското население.

" Жалко е, че изборната интензивност беше доста, доста ниска. Трябва да се опитаме да възстановим връзката сред жителите и институциите ", сподели пред телевизия RAI Фабио Рампели, почитан член на партията на Мелони " Италиански братя ".

Докато десните към този момент направляваха Ломбардия, те измъкнаха Лацио от ръцете на лявоцентристите, което значи, че консерваторите в този момент ръководят 15 от 20-те района на Италия, както и централното държавно управление, което им дава неповторима опция да образуват вътрешната политика.

" Италиански братя " потвърдиха позицията си на най-популярната партия в страната, спечелвайки към 33% поддръжка в Лацио и 26% в Ломбардия - в сходство с общите избори през 2022 година

Страховете в обединението обаче, че поддръжката за двете партии - съществени сътрудници на Мелони може да се разпадне, се оказаха неоснователни. Лигата на Матео Салвини укрепи позицията си в сърцето на Ломбардия, до момента в който " Форца Италия " на Силвио Берлускони елементарно изпревари противниците центристи, които ухажваха нейните последователи.

Резултатът не предложи никаква разтуха на лявоцентристкия лагер, включващ Демократическата партия (ДП), Движението " 5 звезди " и по този начин наречения Трети полюс, който е разкъсван от взаимна ненавист.

" Надяваме се, че този резултат най-сетне демонстрира на " 5 звезди " и на Третия полюс, че опозицията би трябвало да бъде ориентирана против държавното управление, а не против Директива за птиците ", сподели водачът на Директива за птиците Енрико Лета.

Избирателните закони на Италия както на национално, по този начин и на районно равнище благоприятстват партии, които сплотяват сили, което значи, че съперниците на Мелони са изправени пред години в съпротива, в случай че не се научат да работят дружно.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР