Италианските здравни власти затвориха най-старата пицария в света, съобщи Агенция

...
Италианските здравни власти затвориха най-старата пицария в света, съобщи Агенция
Коментари Харесай

Здравните власти в Неапол затвориха най-старата пицария в света

Италианските здравни управляващи затвориха най-старата пицария в света, заяви Агенция ANSA. Прочутата Antica Pizzeria Brandi в Неапол, станала известна по цялостен в свят с пицата Margherita, с която отбелязва визитата на тогавашната кралица Маргарита Савойска през 1889 година, бе затворена от полицията на NAS и локалната здравна организация ASL, тъй като не дава отговор на здравно-хигиенните правила.

По време на инспекция през август карабинерите са установили санитарни пропуски и са дали рекомендация, която обаче не е изпълнена, написа La Voice The New York – първият онлайн италиански всекидневник в Съединени американски щати.

През 2017 година Antica Pizzeria Brandi на Piazza del Plebiscito е вписана листата на ЮНЕСКО за нематериално културно завещание на човечеството като притежател на „ Изкуството на неаполитанските производители на пица ”. Пицарията се намира на хълма Sant`Anna diPalazzo. В салона ѝ е окачена табела, с която е маркирана 100-годишнината от основаването на първата пица в чест на Маргарита Савойска. В международните туристически гайдове заведението се гордее с купата „ най-старата пицария в света “, открита през 1760 г.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР