Италианските управляващи дефинираха окончателния брой на жертвите на лавина в

...
Италианските управляващи дефинираха окончателния брой на жертвите на лавина в
Коментари Харесай

11 са жертвите на рухналия глетчер в Алпите

Италианските ръководещи дефинираха окончателния брой на жертвите на лавина в Северна Италия на 11 души и оповестиха, че всички жертви са разпознати близо седмица откогато огромен къс лед се откъсна от топящ се ледник и предизвика лавина от лед, скали и части върху туристите, оповестява Българска телеграфна организация.

Командирът на карабинерите Джампиетро Лаго, който оглавява екип от правосъдни експерти, идентифициращи останките, заяви, че самоличността на последния турист е открита и " на този етап няма данни ", които да позволяват, че броят на умрелите ще нарасне.

Парче от ледника Мармолада в италианските Доломити с размерите на жилищна сграда се откъсна на 3 юли, предизвиквайки лавина от части надолу по ската на планината, която е известна дестинация за туризъм през лятото. Експертите оповестиха, че покачването на температурите вероятно е асъдействало за отцепването, тъй като ледникът е губил маса и размер от години, а това лято се топи по-бързо от естественото на фона на горещата вълна, което вероятно го е дестабилизирало. Днес в целия афектиран район, фамозен като Вал ди Фаса, беше разгласен ден на тъга.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР