Италианските тенори Фабио Армилиато и Анджело Фиоре, както и диригента

...
Италианските тенори Фабио Армилиато и Анджело Фиоре, както и диригента
Коментари Харесай

„Карузо Опера Гала“ на Античния: гостуват италиански тенори ...

Италианските тенори Фабио Армилиато и Анджело Фиоре, както и диригента Лоренцо Бизари дойдоха в България, с цел да вземат участие в двата гала-концерта, отдадени на великия Енрико Карузо. На 11 юни с „ Карузо Опера Гала “ ще бъде открит XII сезон на фестивала „ Опера в Летния спектакъл “ във Варна, а на 12 юни грандиозното събитие ще се реалокира на сцената на Античния спектакъл в Пловдив. Мащабните прояви се реализират от Държавна опера Варна в партньорство с организация Music Art New Imagine – Италия.



Изтъкнатият актуален тенор Фабио Армилиато е една от петте звезди, които ще изпълнят известни типичен творби в концертната церемония. Впечатляващото му артистично наличие, прелестният му глас, високият указател, изключителната благозвучност и честите му гастроли на сцената на Метрополитън опера са видяни от гениалния сценарист, режисьор и артист Уди Алън, който го кани да взе участие във кино лентата „ На Рим с обич “.

Кариерата на тенора Анджело Фиоре се устремява нагоре, след дебюта му в Ла Скала през 2019 година. Победителят в редица интернационалните състезания, член на фондация „ Лучано Павароти “, е възприеман като едно от новите лица на италианската опера освен в родината си, само че и в Съединени американски щати, Германия, Дания, Русия, Япония и други След сложния за културата в родината му Италия, а и за хората от целия свят интервал, Фиоре споделя: „ Искам да изкажа голяма признателност на уредниците на събитията в България. Ще покажа тази признателност посредством осъществяванията си на двете огромни подиуми във Варна и Пловдив. “

В брилянтния състав от солисти в „ Карузо Опера Гала “ са и три одобрени имена от българската сцена с интернационално самопризнание - златните гласове Иван Момиров, Валерий Георгиев и Даниел Дамянов. След първите подготовки на българска земя с тях, Фабио Армилиато не скрива удоволствеито от работата си с нашите солисти: „ Щастлив съм, че още веднъж ще пея с красиви български гласове. Имам огромен опит с български оперни артисти, било то тенори, сопрани, да не приказваме за басите. “, а във връзка с Енрико Карузо добавя: „ Младите артисти и през днешния ден учат Карузо с неговите гласови специфики и метода му на пеене. Важно е да покажем на актуалното потомство създатели от величината на Карузо, неговата класа и жанр, а и да не забравяме, че той е повода целия свят да запее „ О, соле мио “. Ние, италианците, имаме това преимущество - приказваме родния език на операта. “.



За програмата на събитието Маестро Лоренцо Бизари споделя: „ Kарузо Гала е театър, формиран от разнообразни детайли. Започваме от класическите арии през неаполитанската ария до камерните арии и това прави този театър неповторим. Нашите петима тенори са превъзходни артисти, тъй че удоволствието ще бъде петорно. “

Билетите за „ Карузо Опера Гала “ към този момент са в продажба. Във Варна може да ги закупите на касите на Държавна опера Варна, ФКЦ, Летен спектакъл Варна и в мрежата на Eventim. В Пловдив ще намерите билети за неповторимия концерт в Билетната каса против Общината и в мрежата на Еventim. Организаторите на събитията са готови и с разновидности за пренасяне на концертите на закрито при неподходящи метеорологични условия.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР