Италианските спасителни екипи са открили тялото и на последната изчезнала

...
Италианските спасителни екипи са открили тялото и на последната изчезнала
Коментари Харесай

Откриха тялото и на 18-годишната дъщерята на Майк Линч - последната изчезнала от потъналата суперяхта край Сицилия

Италианските избавителни екипи са разкрили тялото и на последната изчезнала от суперяхтата, която потъна край крайбрежията на Сицилия, предадоха международните организации, съобщи БНР. 

Смята се, че става въпрос за 18-годишната Хана - щерка на притежателя, английският милионер бизнесмен Майк Линч, уточни източник на Ройтерс.

Източникът на организацията добави, че тялото към момента не е разпознато като принадлежащо на Хана Линч, само че тя е единственият човек, който към момента е бил в неопределеност.

Италианската осведомителна организация Adnkronos заяви, че тя е открита вътре в яхтата.

 

От 22 пасажери и екипаж на борда 15 души оцеляха при потъването на суперяхтата, в това число едногодишно дете и майката на Хана, Анджела Бакарес.

Останките на суперяхтата лежат на дълбочина от 50 метра край пристанището на Портичело, покрай Палермо.

Пожарната бригада, участваща в интервенцията по издирването, разказа избавителните интервенции като " дълги и деликатни " и уточни, че в тях вземат участие повече от 400 души, в това число 28 профилирани водолази.

Телата на другите петима починали пасажери, в това число на Майк Линч, бяха извадени в сряда и четвъртък от вътрешността на яхтата. Тялото на единствения умрял член на екипажа, готвача на борда - Рекалдо Томас, беше намерено покрай останките още в понеделник.

Очаква се формалното идентифициране на труповете и аутопсиите да стартират след прехвърлянето на последното открито тяло в болнична морга в Палермо.

Същевременно е стартирано правосъдно следствие за потъването на яхтата, което озадачи военноморските специалисти, които споделят, че лодка като Bayesian, издигната от италианския производител на яхти от висок клас Perini, е трябвало да издържи на бурята.

Капитанът на яхтата Джеймс Кътфийлд, както и осемте оживели членове на екипажа и пасажери са били разпитани от полицията, само че не са създали обществени мнения. Разследващите прокурори би трябвало да дадат конференция в събота.

Джовани Костантино, основен изпълнителен шеф на италианската морска група TISGR, която има компанията Perini, сподели пред Ройтерс, че корабокрушението е резултат от поредност от " неописуеми, голословни неточности ", позволени от екипажа, и изключи всевъзможни пропуски в дизайна или структурата на яхтата.

Изваждането на останките от морето, където яхтата в този момент лежи на дясната си страна - явно непокътната, може да помогне на следователите да дефинират какво се е случило, само че интервенцията евентуално ще бъде комплицирана и скъпа.

Ник Слоун, южноафрикански инженер, който управлява интервенцията по спасяването на круизния транспортен съд Costa Concordia, който потъна през 2012 година, съобщи в изявленията за италиански медии, че интервенцията ще коства до 15 милиона евро. Пред всекидневника La Repubblica той сподели, че спасяването на яхтата ще отнеме шест до осем седмици, в това число подготвителната работа, и ще би трябвало да завърши доникъде на октомври, без да прецизира аргументите за този период.

Извеждането на яхтата на повърхността ще би трябвало да стане " доста, доста постепенно " и може да отнеме няколко дни, сподели още той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР