Италианските карабинери арестуваха укриващия се от 1993 година Матео Месина

...
Италианските карабинери арестуваха укриващия се от 1993 година Матео Месина
Коментари Харесай

Арестуваха боса на Коза Ностра

Италианските карабинери арестуваха укриващия се от 1993 година Матео Месина Денаро, най-издирваният мафиотски необут в страната, написа The Guardian . Денаро, който беше арестуван в клиника в основния град на Сицилия - Палермо, се счита за необут на сицилийската мафия Коза Ностра.

Той беше наказан задочно на пожизнен затвор за присъединяване си в убийствата през 1992 година на прокурорите от антимафията Джовани Фалконе и Паоло Борселино. Той също по този начин е изправен пред доживотна присъда за присъединяване си в бомбени офанзиви във Флоренция, Рим и Милано, в следствие от които починаха 10 души през идната година.

" Днес, 16 януари, карабинерите... арестуваха беглеца Матео Месина Денаро в санитарна конструкция в Палермо, където той беше отишъл за лечебно лекуване “, заяви Паскуале Анджелосанто, военачалник на националната полиция на карабинерите, представен от AGI news организация.

Денаро, с прякор " Диаболик “, в миналото беше считан за претендент за необут на босовете (капо ди тути капи) на сицилианската мафия след гибелта на Бернардо Провенцано през 2016 година и Салваторе Риина през 2017 година

60-годишният мъж – който един път позорно съобщи: " Напълних гробище, напълно самичък “ – наподобява е запазил първокласния си метод на живот известно време, откакто е избягал, с помощта на няколко банкроли.

През август 2021 година италианската социална телевизия Rai разгласява запис от март 1993 година, в който гласът на Денаро е разпознат за първи път по време на развой, в който той е свикан да свидетелства. След няколко седмици босът избяга и от този момент не е открит.

Той беше наказан задочно през 2002 година на пожизнен затвор за това, че персонално е умъртвил или поръчал убийството на десетки хора.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР