Италианските грандове Милан и Ювентус претърпяха шокиращи загуби в 20-ия

...
Италианските грандове Милан и Ювентус претърпяха шокиращи загуби в 20-ия
Коментари Харесай

Шокиращите загуби на Милан и Юве доведоха до куп прецеденти

Италианските грандове Милан и Ювентус претърпяха шокиращи загуби в 20-ия кръг на Серия " А ". „ Росонерите “ бяха разгромени с 2:5 от Сасуоло, и то на собствен терен, а „ бианконерите “ отстъпиха на новака Монца с 0:2 за първата си домакинска загуба в шампионата за сезона. Тези изненадващи и мъчителни провали донесоха куп прецеденти, свързани с представянето на двата клуба през годините.

За първи път от 21 март 1993 година насам Милан и Ювентус изгубиха домашен мачове в локалния хайлайф в един и същи ден. В предходния случай „ Дявола “ беше надвит от Парма с 0:1, а Ювентус претърпя проваляне с 0:2 в дербито с Интер.

В предходния си дуел „ росонерите “ бяха разрушени с 0:4 от Лацио. Това значи, че за първи път в клубната история те позволиха четири гола в два следващи мача.

Три от головете на Сасуоло пристигнаха в първите 30 минути на мача. За последно Милан беше позволил три попадения в турнирен мач преди да е минал половин час от негов дуел на 24 март 1974 година в дерби с Интер.

„ Неровердите “ също по този начин станаха първият тим в историята на Серия " А ", който има петима разнообразни голмайстори при посещение против „ Дявола “. Става въпрос за Грегоар Дефрел, Давиде Фратези, Доменико Берарди, Арманд Лориент и Матеус Енрике.

Това е трета поредна загуба за Милан. Нещо, което не се беше случвало на тима под управлението на Стефано Пиоли. За последно отборът позволи три поредни провали през септември 2019 година, когато негов ментор беше Марко Джампаоло. 

За Ювентус пък това беше втора турнирна загуба през акцията от новака Монца. Така „ бианкоросите “ станаха едвам вторият тим, който печели първите си два мача против „ Старата госпожа “ в италианския хайлайф. Единственият различен клуб, който го е правил, е Интер през 1930 г. 

Само четири тима са успявали да избегнат загубата и в двата си мача против „ бианконерите “ в дебютния си сезон в Калчото: Авелино (1978/79), Каляри (1964/65), Катания (1954/55), а в този момент и Монца. Също по този начин единствено сардинците бяха успявали да запазят мрежата си суха и в двете си срещи с Юве като дилетант преди този момент да направи и клубът на Силвио Берлускони.

Бъди част от " Домът на почитателите ”, играй и печели със Sportal.bg.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР