Италиански прокурори приключиха разследването във връзка с рухването на мост

...
Италиански прокурори приключиха разследването във връзка с рухването на мост
Коментари Харесай

Приключи разследването за рухването на моста в Генуа

Италиански прокурори завършиха следствието във връзка с рухването на мост в Генуа през 2018 година, при което починаха 43 души, предадоха международните организации.

Подготвят се възможни обвинявания против 69 някогашни чиновници на компанията Атлантия и на държавни административни структури , които са били директно осведомени с въпроса.

Мостът в Генуа, за чиято поддръжка дава отговор магистралното звено на холдинга Атлантия - Аутостраде пер л`Италия, рухна на 14 август преди три години. Трагедията насочи вниманието върху плачевното положение на инфраструктурата на Италия.

Прокурори в хода на следствието ревизираха изказванията, че управителни фрагменти на Аутостраде пер л`Италия и както и друга компания за мониторинг на рисковете, произлизащи от положението на пътищата - СПЕА, не са си свършили уместно работата по отношение на положението на магистралния мост , а представители на министерството на превоза пък не са направили контрол за това дали е осъществена нужната поддръжка на оборудването.

Съгласно италианското законодателство след привършване на следствие обвинените имат три седмици да реагират. След това прокурорите могат да изискат от съда позволение за покачване на обвинявания или да предлагат да няма дело по случая.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР