Италиански медии пишат, че Интер може да попадне в ръцете

...
Италиански медии пишат, че Интер може да попадне в ръцете
Коментари Харесай

Саудитска Арабия купува Интер за 1 милиард евро

Италиански медии пишат, че Интер може да попадне в ръцете на Саудитска Арабия. Сумата, за която договарят притежателите на клуба от Милано с евентуалните си купувачи, е към един милиард евро, съобщи вестник „ Либеро”.

Фондът за обществени вложения на Саудитска Арабия (PIF) неотдавна закупи Нюкасъл за близо 350 милиона евро, само че наподобява е подготвен да влага три път повече и за покупката на един от сполучливите тимове в Италия – Интер. „ Нерадзурите” се намират в тежка финансова рецесия.

Висшата лига утвърди договорката за Нюкасъл, макар че първоначално имаше някои подозрения, че зад фонда стои страната. В последна сметка бяха направени уверения, че кралството няма да управлява футболния клуб, без значение че фондът е обвързван с престолонаследника принц Мохамед бин Салман.

Саудитският фонд закупи 80% от Нюкасъл. Според вестник „ Либеро”, богаташите от Саудитска Арабия водят договаряния и със притежателите на Интер от Suning. Преговорите с китайците са почнали още през предходната година. Само преди месеци Интер продаде най-хубавите си футболисти, а треньорът Антонио Конте напусна клуба поради противоречие с управлението по отношение на финансовите му решения.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР