Италианската скиорка София Годжа е паднала тежко по време на

...
Италианската скиорка София Годжа е паднала тежко по време на
Коментари Харесай

София Годжа е претърпяла тежко падане по време на тренировка в Италия

Италианската скиорка София Годжа е паднала тежко по време на подготовка в понеделник и е получила фрактура на крайници, оповестиха медиите в Италия.

Според информациите 31-годишната Годжа е получила фрактура на тибията и фибулата на десния крайник по време на втурване в Тему, провинция Бреша.

Очаква се в идващите часове олимпийската шампионка в спускането от Пьонгчанг 2018 да премине обстойни прегледи в Милано, като от Италианската федерация по зимни спортове още не са удостоверили сериозната травма.

Понастоящем София Годжа е отпред за Световната купа в дисциплината втурване, като има два триумфа през сезона - на супергигантския слалом в Сейнт Мориц и на спускането в Алтенмаркт. В кариерата си тя към този момент е печелила четири пъти дребния Кристален глобус в тази дисциплинираност.

Инцидента с италианката по-рано през днешния ден в Тему обаче отбелязва следващия случай, в който през този сезон огромно име в алпийските ски получава след тежко рухване, като измежду към този момент пострадалите бяха Алекси Пинтюро, Александър Омод Килде, Марко Шварц, Петра Влъхова и Корин Зутер.

Голямата звезда при дамите Михаела Шифринсъщо претърпя тежко рухване в Кортина д`Ампецо на 26 януари, при което нарани лявото си коляно, само че упованията са въпреки всичко американката да се завърне към надпреварите.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР