Италианската Серия А е първенство, което не е по вкуса

...
Италианската Серия А е първенство, което не е по вкуса
Коментари Харесай

МАУРО ИКАРДИзация!

Италианската Серия " А " е състезание, което не е по усета на всеки. Любителите на динамичността и фамозните обрати я ненавиждат, до момента в който живеещите с футболната материя просто я обожават.

Тактика, дисциплинираност и неотслабващ блян към успеха - това е единствено дребна част от магията на Калчото, което последователно се възстановява към познатите си славни дни. Колкото и да не им се желае, изключително на някои ревностни ентусиасти на Висшата лига, точно това е шампионата, в което са доминирали някои от най-хубавите нападатели за последните 25 години.

 Батистута: Исках да ми ампутират крайници
Батистута: Исках да ми ампутират крайници

Вижте потресаващата изповед на един от най-великите голаджии в Серия " А "

Има ли въобще потребност да изреждаме техните имена!? Бобо Виери, Габриел Батистута, Филипо Индзаги, Ернан Креспо, Лука Тони, Роберто Манчини, Роналдо " Феномена ", Златан Ибрахимович и още, още...

Фамозни играчи с №9, които издигнаха играта в офанзива до нечувани небеса. Легенди, трансформирали вечно елементарното и прекомерно сухарско определение за таран.

По сходство на всички аспекти в нашия живот, странното настояще наложи някои нови рамки, в които положителната остаряла футболна игра би трябвало да се намести. Джентълменството, хубостта и лоялността, отстъпиха място на парите, парите и отново парите! Играта стана по-бърза и безскрупулна, а тези славни мастодонти с №9 като че ли са на изчерпване...

 Поклон, Принце!
Поклон, Принце!

Франческо Тоти - легендата, която ни научи да ценим красивото във футбола и същински значимото в живота

Жалко, само че факт.

По сходство на всяка една еволюция обаче. Най-силните от всеки тип съумяват да се нагодят към новата обстановка и да се трансфорат предстоящ стопанин на своя тип. Такъв е казусът и с централния нападател на Интер - Мауро Икарди. Стрелец от най-висока класа, който несъмнено може да назовем " тарана на бъдещето "!

 Снимка 309664
Източник:

Аржентинецът несъмнено е със комплициран натюрел. Чепатият му темперамент обаче го прави тази персона, която през днешния ден е неоспорим водач на един от най-популярните тимове в света.

Как да бъде и иначе, когато още в най-ранна детска възраст се отказваш от фантазия, за която мнозина биха " умъртвили " - да играеш академията на Барселона.

На първо място, футболът за мен беше като занимание, само че по-късно попаднах в Барселона и стартира същинската работа. Останаха ми хубави мемоари за тима. Този опит ми оказа помощ да играя в Серия " А ". Напуснах Барселона, тъй като взех решение, че стилът на игра на клуба не ми подхожда. В италианския футбол е доста друго. Сега моето бъдеще е в Интер. Слухове ще продължат да се появяват, само че аз желая да остана тук вечно и да оказа помощ на клуба да се върне на върха.

Икарди извървя пътя от крило до нападател за няколко години. Латиноамериканецът се легитимира пред международната футболна общност с екипа на Сампдория. Звездният му момент настъпи през 2013-а година, когато бележи два гола в мрежата на Ювентус. Оттам насетне, никой към този момент не гледа с съмнение към младият нападател от Росарио.

Време е да отговорим малко и ясно, за какво Мауро Икарди е нападателят на бъдещето . За разлика от доста други на този пост, 24-годишният състезател има физика, изцяло подобаваща за актуалните условия на играта. Висок 181 сантиметра и тежащ 76 кг, той разполага s всички нужни данни, с цел да бъде основна част от динамичността на терена. Физическата му устойчивост е комбинирана, с отличен отскок и линейна скорост, запазил още от интервала си като флангови играч.

 Снимка 311664
Източник:

Цялата му тази повратливост пък го прави желан избор във всяка една групировка, без значение от това дали тя е с нападателен, или отбранителен темперамент.

Мауро обича да оказва помощ и в задни позиции. Нещо, което беше непривично за " канари " като Бобо Виери, да вземем за пример. Само си спомнете какво направи Икарди против новаците от СПАЛ преди няколко кръга. Подгони противника си от 35-ия метър на вражеското поле, след което с неотслабващ порив се хвърли на шпагат малко пред Самир Ханданович, с цел да предотврати сигурен гол в мрежата на Интер. Това, драги читатели, се назовава отдаденост!

Неслучайно състезател като него към този момент носи и капитанската лента на Интер. За разлика от доста други, Икарди не бяга от отговорност. Винаги е в епицентъра на събитията, било то за положително или зло.

 Мауро Икарди: Нека критиците приказват, до момента в който аз върша това, което мога най-добре
Героят Икарди: Нека критиците приказват, до момента в който аз върша това, което мога най-добре

Интер победи Милан с 3:2

Най-важното е, че има това най-сакрално качество за " деветките " - бележи решителни попадения. Нещо, което няма по какъв начин да кажем за по този начин промотирания в последно време Ромелу Лукаку, или даже Карим Бензема. Двамата с лекост може да вкарват на Суонзи или Хетафе, само че когато настъпи моментът на истината, внезапно обличат " невидимия плащ ". И до момента в който славата е за гореспоменатите, Маурито към този момент има в листата си с жертви тимове като Ювентус, Рома, Наполи, Милан. Хеттрикът против последните пък ще се помни още дълго.

Друг значим бонус за " нападателя на бъдещето " е онази нотка футболна магия, която несъмнено има. Фантазията в неговите попадения е запазена марка за аржентинеца. Виждали сме го да отбелязва от дребен ъгъл, с акробатичен изстрел, с удар от далечна отдалеченост, осъществя с глава, с пета, от статично състояние...Всичко това го прави безпределно тайнствен за съперниковите бранители, които кардинално чакат от един таран да бъде само рисков при играта си с глава или пред дребното наказателно поле.

Икарди е едно коп*ле. Макси Лопес го одобри в дома си, направи го част от фамилията си. А той му открадна дамата. Това са хора без правила и морал, които не почитат приятелите си, за мен са мъртви - Диего Марадона.

Изненадващо, само че факт, Икарди има по този начин изчезващото в този свят качество - преданост. На няколко пъти отхвърли трансфер в Реал (Мадрид) или Манчестър Юнайтед. При това в интервали, когато обстановката в Интер беше меко казано трагична...Трудното по-тази тематика обаче занапред следва - милионите на ПСЖ " чукат " на вратата, а на тях елементарно не се споделя " Не! ".

 Снимка 287730
Източник:

Класическите централни нападатели постоянно са били хора, които постоянно нарушават клишето. Герои от жълтата преса, които генерират в себе си еднообразно количество обич или ненавист. Такъв е и Икарди. Аржентинецът " обича " абсурда, а визитната му картичка си остава любовната спекулация с Уанда Нара, която " открадна " от своя добър другар - Макси Лопес. Маурито е бодил в очите и на легендата Лео Меси, заради което рядко намира място в аржентинския народен тим. Нека не забравяме и свадите му с крайните тифози на Интер.

 Ернан Креспо: Мауро Икарди се подрежда незабавно след Кристиано Роналдо и Лионел Меси
" Икарди се подрежда незабавно след Роналдо и Меси "

" Може да стане нападател от международна класа "

Причината за това е оповестена от него история в автобиографията му, където изяснява за скандал с тифозите през февруари 2015-а след загуба от Сасуоло в Реджо Емилия.

Икарди споделя, че дал своята фланелка след оня мач на малко момче, само че един от тарторите на агитката я взел и я хвърлил назад към него. Икарди се ядосал и почнал да псува този почитател и бил воин в съблекалнята, тъй като се опълчил против главатар в агитката. Той споделя, че не се опасява от никой, защото е израснал в един от най-опасните квартали на Южна Америка, където всекидневно стават убийства.

Колко са - 50, 100, 200? Не ме тормозят, с един SMS ще докарам 100 аржентински убийци, които ще ги оставят на място

Обругаван или обичан, Мауро Икарди безспорно е таранът на бъдещето. Аржентинецът има всички тези и хубави, и неприятни качества, с цел да се трансформира в идол на младото потомство. Сега обаче всичко е в неговите крайници. От Маурито зависи какъв ще бъде неговият отпечатък върху футболната история. Първите редове от легендата му са повече от оптимистични. Очакваме идващите!

 Снимка 243936
Източник:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР