Италианската премиерка предупреди в неделя, че бъдещето на Европа е

...
Италианската премиерка предупреди в неделя, че бъдещето на Европа е
Коментари Харесай

Жителите на Лампедуза гневни на Мелони и на Урсула фон дер Лайен

Италианската премиерка предизвести в неделя, че " бъдещето на Европа е заложено на карта ", откакто тълпи мигранти нахлуха на средиземноморския остров Лампедуза. Хиляди мигранти на кораби от северноафриканското крайбрежие акостираха на най-южния остров на Италия тази седмица, предизвиквайки рецесия, която още веднъж разпали дебата за разпределението на отговорностите сред страните от Европейски Съюз. На конференция с лидерката на Еврокомисия Урсула фон дер Лайен по време на посещаване й на острова Джорджа Мелони прикани блокът би трябвало да работи дружно, с цел да се оправи с провокациите на неконтролираната миграция. „ Бъдещето, което Европа желае за себе си, е заложено на карта тук, тъй като бъдещето на Европа зависи от способността на Европа да се изправи пред огромни провокации “, сподели Мелони.

Между понеделник и сряда към 8500 души дойдоха с 199 лодки, съгласно организацията на Организация на обединените нации за миграцията. Това е повече от цялото население на острова „ Незаконната имиграция е европейско предизвикателство, което се нуждае от европейски отговор “, сподели фон дер Лайен, призовавайки останалите членове на блока да одобряват някои от мигрантите. Италианският Червен кръст, който ръководи пренаселения миграционен център на Лампедуза, сподели в неделя, че 1500 мигранти са останали там, макар че има потенциал единствено за 400. Трансферите на мигранти към Сицилия и континенталната част не са в крайник с потока от новопристигнали.

Официалните посетители бяха посрещнати при идването си на летището от поданици, които са недоволни от мигрантския напор и заплашиха да блокират кортежа им. „ Правим всичко допустимо “, сподели Мелони в отговор.

Големи кораби, ръководени от неправителствени, които са избавили близо 500 мигранти в 11 интервенции, се насочват към огромните италиански пристанища. Но десетки дребни лодки не престават да правят рисковия морски преход до Лампедуза, където системата за ръководство на мигрантите е на ръба на блокиане.

През юли фон дер Лайен със мощната поддръжка на Мелони подписа съглашение с Тунис за ограничение на потока от противозаконна миграция от северноафриканската страна. Повече от 127 000 мигранти са пристигнали на крайбрежията на Италия до момента тази година, което е съвсем двойно повече от същия интервал на предходната година. Загиналите по маршрута от Северна Африка към Италия и Малта са над 2000, съгласно организацията на Организация на обединените нации за миграцията. Европейски Съюз упорства за преразглеждане на разпоредбите за справяне с мигрантския поток.

Във Франция членове на крайната десница споделят, че Париж не би трябвало да позволява мигранти от Лампедуза през границата от Италия. Източници от френското държавно управление обаче споделиха късно в събота, че Мелони и френският президент Еманюел Макрон са разговаряли и са се съгласили за нуждата от „ усилване на съдействието на европейско равнище “. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР