Италианската Конфедерация на предприемачите - Конфкомерчо (Confcommercio) - заяви в

...
Италианската Конфедерация на предприемачите - Конфкомерчо (Confcommercio) - заяви в
Коментари Харесай

120 000 фирми в Италия пред фалит заради цените на енергията, 370 000 работни места са застрашени

Италианската Конфедерация на бизнесмените - Конфкомерчо (Confcommercio) - съобщи в четвъртък, че към 120 000 компании са в риск от затваряне от в този момент до първата половина на идната година поради скока в цените на енергоизточниците вследствие на войната в Украйна, както и заради възходящата инфлация, съобщи италианската организация АНСА, представена от Българска телеграфна агенция.

Енергийната серпантина и инфлацията от над 8%, която се чака да нарасне още най-вече поради скока в цените на суровините за сила, " заплашва отсам до първите шест месеца на 2023 година към 120 000 предприятия от бранша на услугите ", разгласи „ Конфкомерчо “.

Около 370 000 работни места са застрашени, се споделя в известието.

Енергийните разноски в бранша на услугите ще възлязат на 33 милиарда евро през 2022 година, което е три пъти повече спрямо 11 милиарда през 2021 година, се показва още в известието. Ръстът е повече от два пъти по отношение на равнището от 14,9 милиарда през 2019 година

„ Това е сюжет, който буди мощна угриженост “, сподели „ Конфкомерчо “, призовавайки за повече държавна помощ за бизнеса.

(Тази информация се популяризира от Българска телеграфна агенция по контракт с италианската организация АНСА)

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР