Италианската компания Lavazza придобива бизнеса с кафе на Mars, включително

...
Италианската компания Lavazza придобива бизнеса с кафе на Mars, включително
Коментари Харесай

Lavazza иска да утоли растящия апетит на Америка за италианско кафе

Италианската компания Lavazza придобива бизнеса с кафе на Mars, в това число системите Flavia и Klix, с цел да разшири продажбите си в Съединени американски щати.

Придобиването разрешава на известния производител на кафе да разшири активността си в офис кафемашини и автомати за продажба, а договорката е за 650 млн. $, съгласно източници на Bloomberg.

 Lavazza с проект да завладее пазара на кафе
Една от най-популярните марки за кафе у нас има проект да завладее международния пазар

Производителят е подготвен да насочи 1,5 милиарда евро за придобивания

Бизнесът с кафе на Mars Drinks има продажби от към 350 млн. $ през 2017 година и има към 900 чиновници, съгласно изказване на фирмите. Сделката включва и кафе интервенции в Германия, Англия, Франция, Канада и Япония.

Компаниите за потребителски артикули, които страдат от отдръпването на клиентите от обработените храни и питиета на всеобщия пазар, все по-често виждат кафето като основен източник на напредък.

Надпреварата за увеличение на мащаба на бизнеса накара Coca-Cola да купи английската верига кафетерии Costa Coffee , а Nestle стартира да продава артикули на друга сходна верига - Starbucks. JAB Holding прибави към активите си Keurig Green Mountain, Peet`s, Stumptown и други марки.

" Това придобиване се вписва идеално в нашата интернационална тактика за разширение, задачата за подсилване на основните пазари, както и устрема към все по-тясна връзка с крайните консуматори ", сподели Антонио Баравале, изпълнителен шеф на Lavazza Group.

Lavazza получи финансиране от към 400 млн. евро за покупката от група банки, в това число Intesa Sanpaolo, UniCredit и италианското звено на BNP Paribas - BNL, настояват източниците на Bloomberg.

Klix, основана през 1973 година, е марка автомати за питиета, а Flavia, основана през 1984 година, предлага кафемашини за офиси. Най-новата договорка на Lavazza последва придобиването на предходната година на италианската Nims, профилирана в продажбата на кафе капсули и машини от врата до врата в Италия, пазаруването на канадския производител на органично кафе Kicking Horse Coffee, както и френската марка Carte Noire.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР