Италианската компания Eni няма да заплаща доставките на руски газ

...
Италианската компания Eni няма да заплаща доставките на руски газ
Коментари Харесай

Една от най-големите енергийни компании в света отказа да купува газ с рубли

Италианската компания Eni няма да заплаща доставките на съветски газ в рубли, защото няма такава опция , съобщи нейният началник Клаудио Дескалци пред Глобалния енергиен конгрес в Обединените арабски емирства (ОАЕ), представен от ТАСС.

Той добави, че Eni към този момент е оповестила излизането си от плана " Син поток " , а взаимните планове с " Роснефт " са замразени още от 2014 година

Eni S.p.A. е италианска мултинационална петролна и газова компания със седалище в Рим. Считана за една от седемте " супер огромни " петролни компании в света , тя има интервенции в 66 страни с пазарна капитализация от 36,08 милиарда $.

" Единственият огромен проблем са доставките на природен газ. Ние нямаме активи и планове в Русия, само че купуваме съветски газ. Те желаят от нас да ги плащаме в рубли, каквито ние нямаме . За това не става дума и в договорите, съгласно които заплащането би трябвало да става в евро. Това не може да се промени едностранно, за тази смяна би трябвало да има единодушие ", сподели Дескалци.

Той уточни, че Италия би могла да размени съветския газ с подобен от Африка .

Същевременно съветският президент Владимир Путин поръча до 31 март да му бъде показан отчет, който да покаже по какъв начин " неприятелските страни " ще заплащат за приемания газ в рубли. За отчета дават отговор министерският съвет, Централната банка на Русия и " Газпром ". 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР