Италианската компания Enel ще продаде своя дял от 56,43% в

...
Италианската компания Enel ще продаде своя дял от 56,43% в
Коментари Харесай

Италианската компания Enel се изтегля от Русия

Италианската компания " Enel " ще продаде своя дял от 56,43% в ПАО " Енел Русия " на " Лукойл " и фонда " Газпромбанк-Фрезия ", заяви италианската компания, цитира news.bg.

От известие на " Enel ", оповестено на уеб страницата на италианската фондова борса, излиза наяве, че компанията е сключила две обособени съглашения с купувачите на обща стойност 135 млн. $.

Приключването на договорката се чака през третото тримесечие и зависи от редица условия, по-специално от решението на Руската комисия за задгранични вложения и на ФАС на Русия, се споделя в изказването.

По-рано в сряда основният изпълнителен шеф на " Enel " Франческо Стараче разгласи, че компанията е покрай продажбата на съветските си активи. " Още няколко седмици и ще го реализираме ", споделя топ мениджърът, представен от Ройтерс.

Enel има 56,43% от " Enel Russia ". Към момента Enel Russia включва три газови електроцентрали - Конаковска, Невиномисска и Средноуралска - както и вятърен парк в Ростовска област. Изграждащият се вятърен парк в Мурманска област ще бъде приключен на 85% през юли 2022 година и на 100% през октомври.

Друг план за вятърен парк - в Ставрополския край - е анулиран, заяви " Enel Russia " на 16 март.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР