Италианската футболна федерация съобщи, че от новия сезон титлата в

...
Италианската футболна федерация съобщи, че от новия сезон титлата в
Коментари Харесай

Сериозна промяна в Серия А, плейоф ще решава титлата при равен брой точки

Италианската футболна федерация заяви, че от новия сезон купата в Серия "А " ще се взема решение с заключителен плейоф, в случай че първите два тима в крайното класиране завършат с еднакъв брой точки.

Клубовете обсъждаха сходен вид по-рано този месец, а концепцията бе подкрепена от федерацията и утвърдена на среща на изпълнителното управление.

При тъждество в постоянното време в плейофа няма да се играят продължения, а непосредствено ще се извършват дузпи.

През миналия сезон Милан завоюва купата в Серия "А " за пръв път от 11 години, само че това стана с победа в последния кръг, която обезпечи финиширане пред защитаващия трофея отбор на Интер, който остана на две точки. Ако двата гранда бяха приключили с равни точки, Милан отново щеше да е първенец поради по-добрите си индикатори в директните дуели, въпреки Интер да бе отборът с по-добра голова разлика.

В момента в нито едно друго европейско състезание няма въведен плейоф за установяване на първенеца. В Италия обаче има един случай, в който спомагателен мач е решавал ориста на Скудетото. Това се случва през 1964 година, когато Болоня побеждава Интер с 2:0 в Рим.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР