Италианската фирма за правене на стикери Панини може да приключи

...
Италианската фирма за правене на стикери Панини може да приключи
Коментари Харесай

Приключва ли съществуването на “Панини“ след Световното в Катар?

Италианската компания за правене на стикери " Панини " може да завърши съществуването си след Световното състезание в Катар, оповестяват международните медии.

Панини правеше албуми и стикери за всички огромни шампионати - Европейски, Световни шампионати от както е основана през 1961г.

Компанията обаче претърпя тежък удар и загуби лиценза за стикерите за Европейските шампионати по футбола и шампионата през 2024г. в Германия. Италианците бяха сменени от американската компания Topps, а изискванията по договорката не бяха оповестени.

Вместо " Панини " Topps ще вършат стикерите на Европейското състезание по футбол за мъже през 2024г. и 2028г. Европейското състезание за дами през 2025г. и Лигата на нациите.

Така " Панини " има права единствено за Световните шампионати. Компанията ще издаде албум за Мондиала през тази зима в Катар и макар, че има лиценз и за Световното през 2026г. към момента не е ясно дали изобщо " Панини " ще продължи съществуването си поради големите загуби, които компанията ще претърпи след загубата на лиценза на другите огромни шампионати.

Албумът на " Панини " за Мондиала в Катар ще бъде пуснат на 24 август.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР