Италианската екранна легенда Клаудия Кардинале навършва 80 години. Тя е

...
Италианската екранна легенда Клаудия Кардинале навършва 80 години. Тя е
Коментари Харесай

Клаудия Кардинале навършва 80 години със стил

Италианската екранна легенда Клаудия Кардинале навършва 80 години. Тя е муза на кинодейци от ранга на Лукино Висконти, Федерико Фелини и Луиджи Коменчини и очаровала публиката със буйния си взор . Юбилеят си тя отбелязва със жанр - н а театралната сцена и без капчица носталгия по отминалите времена. " Изобщо не се вълнувам. Нормално е, времето минава. Не изпитвам носталгия ", споделя родената в Тунис звезда.



Кардинале добавя, че е п редпочела да остарее естествено , вместо да прибягва до козметични процедури. " Мразя тези неща ", отсича екранната икона.
Тя посреща юбилея си на сцената на спектакъл " Аугустео " в Неапол, където играе в дамската версия на " Странната двойка " от Нийл Саймън.
Пиесата, в оригинала на която функциите се извършват от двама мъже, е сложена на сцена в Италия от дългогодишния й сътрудник Паскуале Скуитиери, с който актрисата споделя живота си до гибелта му през 2017 година " Паскуале доста държеше на този план. Ще играя в негова памет ", споделя Клаудия Кардинале.
 Клаудия Кардинале Guliver/Getty Images
Клаудия Кардинале е родена през 1938 година в Тунис, като родителите й са сициалианци. Н а 16 години тя печели конкурс за хубост , а премията е да отиде на филмовия фестивал във Венеция. Там всички погледи се обръщат към бъдещата звезда, а продуценти и режисьори й вършат оферти за функции. Баща й е този, който я убеждава да стартира кариера в киното. Самата тя признава, че на 20 години се е трансформирала в героиня от вълшебна приказка.
 Клаудия Кардинале Guliver/Getty Images
Кардинале взе участие в спечелилия Оскар филм на Фредерико Фелини „ 8 1/2 “. В своята кариера Клаудия Кардинале има 175 кино лентата, като фестивалите в Берлин и Венеция са отличили нейната работа.
 Клаудия Кардинале Guliver/Getty Images
Легендата на италианското кино поучава младите актриси да не губят възприятието си за това кои са. „ Пред камерата играеш роля, само че би трябвало да знаеш кой си по-късно “, споделя звездата и добавя, че вътрешната мощ е най-важна.
 Клаудия Кардинале Guliver/Getty Images
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР