Италианската астронавтка Саманта Кристофорети скоро ще стане командир на Международната

...
Италианската астронавтка Саманта Кристофорети скоро ще стане командир на Международната
Коментари Харесай

Италианка стана командир на Международната космическа станция

Италианската астронавтка Саманта Кристофорети скоро ще стане пълководец на Международната галактическа станция (МКС), съобщи организация АНСА, базирайки се на известие на Европейската галактическа организация в сряда.

Кристофорети ще поеме ръководството от настоящия пълководец, руснака Олег Артемиев, с цел да стане първата европейка, която заема този пост.

„ Приемам смирено назначението ми на длъжността пълководец “, сподели Саманта, която е на МКС от началото на задачата си „ Минерва “ през април, предава Българска телеграфна агенция.

„ Очаквам с неспокойствие да употребявам опита, който получих в космоса и на Земята, с цел да управлявам доста кадърен екип в орбита “, която е в извънземното пространство за повторно, публично ще стане пълководец на 28 септември след обичайната гала по предаване, която се показва в символичното предаване на ключ от предходния пълководец.

„ Поздравления, Саманта “, сподели президентът на Италианската галактическа организация Джорджо Сакоча.

„ Нейното предопределение е мотив за особена горделивост за Италия и Европа. Като първата европейка, която заема длъжността пълководец на Международната галактическа станция, Саманта още веднъж ще бъде образец за ентусиазъм за младите генерации “.

45-годишната Саманта стана първата италианка астронавт при първата си задача в космоса през 2014/2015 година

Тя ще бъде едвам петият европейски пълководец на МКС и вторият италиански жител след Лука Пармитано през 2019-21 г.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР