Италианската актриса Джина Лолобриджида почина на 95-годишна възраст, съобщи Ройтерс,

...
Италианската актриса Джина Лолобриджида почина на 95-годишна възраст, съобщи Ройтерс,
Коментари Харесай

Джина Лолобриджида си отиде на 95 години

Италианската актриса Джина Лолобриджида умря на 95-годишна възраст, заяви Ройтерс, базирайки се на организация АНСА.

На 4 юли 2022 година една от иконите на международното кино - Джина Лолобриджида навърши 95. Една от най-красивите дами на планетата, родена с музикалното име Луиджина Лолобриджина, доживя дълбоки старини и до последно живя в лукса на вила с антична архитектура в Рим. През последните години обаче бе подложена на душевен тормоз от най-близките си.



Единственият й наследник и внукът й желаеха да бъде сложена под настойничество, поради подозренията, че е манипулирана от своя млад помощник Андреа Пиацола, който " плячкосвал " благосъстоянието й.

Джина Лолобриджида е една от трите най-големи звезди на италианското кино, дружно със София Лорен и Клаудия Кардинале. През 1947-а година е трета на състезанието " Мис Италия ", а през 60-те години на предишния век бе оповестена за най-красивата жена в света.



Красивата италианка е родена на 4 юли през далечната 1927 година в Субиако. В продължение на половин век тя е на екрана и е притежател на премиите премията " Хенриета " през 1961-ва, " Златен глобус " за най-хубава актриса в мюзикъл и комедия през 1969-а, " Златен глобус " за най-хубава поддържаща роля през 1985-а, премия на БАФТА за най-хубава задгранична актриса и " Давид на Донатело " - най-високата премия за италианско кино, еквивалент на " Оскар " на Американската академия.



Лолобриджида е една от дребното хубавици в света на киното, която има зад тила си един-единствен брак - с Милко Скофич, от който е единственият й наследник - Милко Скофич-младши. Именно от него произтичат и огорченията й.

В едно от последните си изказвания в телевизионно изявление преди две години, Лолобриджида сподели: " Не заслужавам да бъда унижена по този метод!... " Кинозвездата имаше поради наложеното й от съда настойничество, което ограничи свободата й да разполага с имуществото си, като освен това я унижи, като неспособна да " преценя действителността ".



Актрисата показа, че паниките към този скандал нарушават освен персоналното й пространство, само че волята й и правото й да изживее умерено старините си. Нещо повече, тя сподели в прав текст: " Изморена съм. Трябва да ми бъде разрешено да умра в мир ".



Скофич-младши пък разгласи, че е завел делата от обич към майка си и твърди, че прочувственото й положение е на 5-годишно дете. Той непосредствено упрекна 34-годишният помощник на Лолобриджида - Андреа Пиацола в опит за операция и плячкосване.



Противно на мнението на сина си, Лолобриджида счита, че Пиацола е добър човек, който несправедливо си е изпатил поради абсурда. След налагането на попечителството от страна на сина й, Лолобриджида заплаши околните си, че не желае да ги вижда. Нито сина си, нито внука Димитри.



Филмите, които я вършат световноизвестна са " Фанфан Лалето " (1952) и " Парижката Света Богородица " (1956).

Джина Лолобриджида постоянно е била харесвана, само че в младостта си рядко се е забърквала в прочувствени залитания и случки, макар че се е снимала с най-красивите мъже на своето време: Антъни Куин, Хъмфри Богарт, Марчело Мастрояни, Рок Хъдсън и други

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР