Италианската актриса Азия Ардженто беше първата, надигнала глас срещу мастития

...
Италианската актриса Азия Ардженто беше първата, надигнала глас срещу мастития
Коментари Харесай

Обвинителката на Уайнстийн се оказа обвиняема за сексуално насилие над тийнейджър

Италианската актриса Азия Ардженто беше първата, надигнала глас против мастития продуцент Харви Уайнстийн.

Тя първа разкри за отвратителното му държание по отношение на дамите, за половия тормоз, за настояването на полови услуги против функции и така нататък

После десетки актриси също обществено описаха за своите нелицеприятни срещи с продуцента.

В последна сметка той уволнен от всички позициите, които заемаше и сега е обвиняем за обезчестяване.

Оказва се обаче, че в Холивуд май никой не е почтен.

Същата Азия беше упрекната, че е платила за мълчанието на мъж, който я е обвинил в полово посягане против него, когато е бил на 17 години.

 Азия Ардженто Getty/Guliver

Сумата в размер на 380 000 $ е заплатена на артиста и рок музикант Джими Бенет, който твърди, че Ардженто го е атакувала полово в хотелска стая в Калифорния през 2013 година, оповестява вестник Таймс, като се базира на документи, изпратени в редакцията от неоповестен източник.

Бенет е бил на възраст два месеца след 17-ия си рожден ден по време на хипотетичната среща, до момента в който Ардженто е била на 37 години.

Вестникът съобщи, че неведнъж е опитал без триумф да получи коментар по въпроса от Ардженто и нейните сътрудници.

Условията на договорката, включващи график на заплащанията, са били финализирани през април тази година, съгласно документите, които Таймс цитира.

 Азия Ардженто Getty/Guliver

Сред получените документи е и селфи на двойката, лежаща в леглото на 9 май 2013 година, която Бенет е трябвало да съобщи на Ардженто дружно със своите авторски права по силата на съглашението.

Таймс цитира трима души, осведомени със случая, които настояват, че документите са достоверни. Двойката има взаимно присъединяване във кино лентата "The Heart Is Deceitful Above All Things ", в който Ардженто играе притисната от неприятности майка на Бенет.

Адвокатът на Ардженто Кари Голдбърг разказва случката с парите като "помощ за господин Бенет ", отбелязвайки, че на актрисата се постанова да се спогажда с хора ", които се възползват както от мощните й страни, по този начин и от слабостите й ".

Адвокатите на Бенет са характеризирали хотелската среща като "сексуално увреждаща ", която травмирала тогавашното дете артист, заплашвайки психологичното му здраве и приходи. Първоначално поисканото обезщетение е било в размер на 3.5 млн. $ за "умишлено причиняване на прочувствено увреждане, пропуснати приходи, нахлуване и отвличане ", твърди вестникът.

 Азия Ардженто Getty/Guliver

Ардженто стана мощен глас на придвижването #MeToo, откакто упрекна Уейнстейн, че я е изнасилил, когато е била на 21 години, в хотелската си стая през 1997 година по време на филмовия фестивал в Кан.

Делото на Бенет започва месец откакто обвиняванията на Ардженто против Уейнстейн станаха обществено притежание, заяви Таймс, като добави, че съгласно юристът на младия мъж, клиентът му си е припомнил срещата в хотела, откакто е видял, че Ардженто е жертва на полово принуждение.

Ардженто държа прочувствена тирада на тазгодишния фестивал в Кан, като сподели на публиката: "Нещата се трансформираха. Няма да ви позволим да се измъкнете ".

Нейният другар, умрелият наскоро водещ на кулинарно телевизионно предаване Антъни Бордейн, също беше водеща фигура в придвижването, заклеймявайки полово непозволеното държание на мощните в развлекателната промишленост и отвън нея.

 Азия Ардженто Getty/Guliver

Остава да се замислим дали всички ние не се възхищаваме в действителност на нискоморални хора, подготвени в името на сякаш висша цел, каквато е седмото изкуство, да доближават до най-низките човешки глъбини.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР