Италианката Федерика Бриньоне спечели титлата в алпийската комбинация на Световното

...
Италианката Федерика Бриньоне спечели титлата в алпийската комбинация на Световното
Коментари Харесай

Бриньоне спечели първото злато от Световното първенство, Шифрин не завърши комбинацията

Италианката Федерика Бриньоне завоюва купата в алпийската композиция на Световното състезание по алпийски ски в Мерибел и Куршевел, Франция. Това бе и първият старта от шампионата, което ще продължи до 19-ти февруари.

32-годишната Бриньоне стигна до първия си златен орден от международно състезание по трагичен метод, откакто кара солидно и в двете елементи на надпреварата - Супер-Г и слалом. Шампионката в дисциплината от последното международно състезание - Микаела Шифрин от Съединени американски щати, която преследва рекордна седма купа от шампионати на планетата, бе шеста след супергигантския слалом, само че кара доста мощно в слалома и бе напът да отбрани купата си, само че малко преди финала пропусна врата и отпадна. По този метод Бриньоне сграбчи купата, а втора приключи двукратната златна медалистка в комбинацията Уенди Холденер от Швейцария. Австрийката Рикарда Хазер завоюва бронзовия орден.

От своя страна Шифрин, която показа, че е удовлетворена от представянето си, ще би трябвало да изчака най-малко до Супер-Г в сряда, с цел да нападна медалите в Мерибел. Утре ще се организира комбинацията при мъжете, които карат в Куршевел. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР