Италианката Елиза Балсамо спечели титлата в омниума при жените на

...
Италианката Елиза Балсамо спечели титлата в омниума при жените на
Коментари Харесай

Елиза Балсамо спечели европейската титла в омниума при жените

Италианката Елиза Балсамо завоюва купата в омниума при дамите на европейското състезание по колоездене на писта, което се организира на " Колодрума " в Пловдив.

22-годишната Балсамо изкова триумфа си в многобоя, откакто бе най-хубава на последната от четирите дисциплини - точковото съревнование, като завоюва пет от седемте междинни спринта. По този метод италианката набра общо 135 точки. По 40 тя взе за успехите си в първата и третата дисциплинираност - скрача и елиминацията.

Със среброто в омниума остава считаната за любимец в дисциплината Лора Кени. Британката бе водач преди скрача, само че не съумя да се оправи с мощта на Балсамо и приключи с общо 126 точки. Бронзовият орден със 114 точки стана владеене на рускинята Мария Новолодская.

Полякинята Никол Плосай (111 точки), португалката Мария Мартинш (110 точки) и литовката Оливия Балейсите (103 точки) допълниха челната шестица.

Финалният спринт на точковото съревнование пък бе извоюван от швейцарката Алине Зайц, която приключи осма в общото класиране със 100 точки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР