Италианката Елена Куртони спечели супергигантския слалом в Кортина д`Ампецо, Италия,

...
Италианката Елена Куртони спечели супергигантския слалом в Кортина д`Ампецо, Италия,
Коментари Харесай

Куртони спечели Супер-Г в Кортина, Бриньоне поведе в дисциплината

Италианката Елена Куртони завоюва супергигантския слалом в Кортина д`Ампецо, Италия, старт от Световната купа по алпийски ски. Куртони записа време от 1 минута, 20.98 секунди и остави на 9 стотни зад себе си втората Тамара Типлер от Австрия, а на трета позиция приключи швейцарката Мишел Гизин (+0.24 секунди), написа БГНЕС.

Досегашната лидерка в дисциплината София Годжа претърпя тежко рухване, като от Италианската федерация по зимни спортове оповестиха, че тя може да има разтежение на връзките на лявото коляно, само че следва да се създадат спомагателни проучвания. Евентуална травма на 29-годишната олимпийска шампионка ще сложи под въпрос присъединяване и на Игрите в Пекин, които стартират на 4 февруари.
 Алберт Попов: Мога да реализира нещо по-голямо на Олимпиадата в Пекин
Алберт Попов: Мога да реализира нещо по-голямо на Олимпиадата в Пекин

Сега отивам за добър резултат, споделя той

След днешния старт в класирането за дисциплината поведе друга италианка - Федерика Бриньоне, която през днешния ден приключи четвърта и към този момент има 377 точки. Куртони, за която това бе втора победа в Световната купа след триумфа в Банско през 2020, към този момент е втора с 348 точки, а Годжа се смъкна до трета позиция с 332. В генералното класиране американката Микаела Шифрин усили преднината си на върха след 16-та си позиция през днешния ден, като тя има актив от 981 точки, 52 повече от втората Петра Влъхова, която пропусна днешното съревнование.

Следващият старт при дамите ще бъде в Кронплац, Италия в дисциплината великански слалом. Зимната олимпиада в Пекин ще се организира в интервала 4-20 февруари, като стартовете в алпийските ски ще стартират на 6 февруари.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР