Италианецът Микеле и българинът Васко Илиев са един и същи

...
Италианецът Микеле и българинът Васко Илиев са един и същи
Коментари Харесай

Осиновен в Италия младеж пожела да остане при биологичните си родители у нас

Италианецът Микеле и българинът Васко Илиев са един и същи човек, само че с изменена идентичност при осиновяването. Преди 20 години се ражда Васко Илиев, само че през днешния ден той е италианският жител на име Микеле Коради. Наскоро Васко се срещна с биологичните си родители в България след дълго търсене.

С годините желанието на младежа да се срещне с биологичната си майка се ускорява от ден на ден и повече. Психолозите, които работят с Микеле, поучават родителите му да създадат всичко допустимо и да открият биологичната майка, с цел да може осиновеното момче да сглоби изчезналата част от пъзела на предишното си. Когато навършва 18 години Микеле и родителите му подхващат пътешестване до България, с цел да открият майката. Но законът у нас, който пази тайната на осиновяването, прави тази задача невъзможна. В дома за изоставени деца в Плевен и в общината отхвърлят да дадат информация къде живее майката.

Когато се връща в Италия Микеле се утежнява още повече и влиза в психиатрична клиника.

„ Лекарите ми споделиха, че имам заболяването на изоставения “, споделя Микеле пред БТВ и споделя, че приема лекарства, с цел да крепи душeвността си. Две години след несполучливия опит да открие родителите си, една обява на обезверения Микеле във Фейбук група на град Плевен е на път да преобърне живота му. Там дават информация на Микеле за адреса на майката.

20-годишният Микеле схваща, че има 11 братя и сестри и над 80 племенника в Бъркач. И срещата става факт. Той прекрачва прага на дома на майка си и се разплаква.



„ Аз съм твоят наследник. Винаги си била в сърцето ми. Винаги съм те обичал, постоянно съм те търсил “, бяха първите думи на Микеле. Възрастната жена от своята страна му отговори: „ Аз съм мама. Не плачи “. „ Мамо, в миналото ти си ме оставила за мое положително и ти благодаря. Благодаря, че си ми дала опцията да имам семейство. Винаги съм те сънувал. Ти си ми дала живот и желая да те прегърна “.

„ Винаги мечтаех да те видя. Казваха ми неприятни неща за теб. Че няма да ме посрещнеш с отворени прегръдки “, призна Микеле.

„ Хората там не се ли сърдят, че си пристигнал да ме търсиш? “, попита дамата.

„ Не “, успокои я той.



Оказва се, че биологичният татко на Микеле не е този записан в акта му за раждане, а е мъжа, с който майка му живее сега. Когато се е родил, тя е имала брак с предходния и мъж и децата са били записани като негови. По-късно Микеле се срещна и с него и го прегърна.

Биологичният му татко споделя, че е бил в пандиза, когато се е родил Микеле. Казва, че го е търсил, само че нищо не е могъл да предприеме, тъй като по документи, момчето е записано с различен татко.

След съдбовната среща Микеле дава обещание да им гостува за един месец през лятото, а по-късно да се откри в България, с цел да е покрай майка си. Той дава обещание и да им оказва помощ с каквото може.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР